2016. február 14., vasárnap

A napkeleti bölcsek


„Mert láttuk az ő csillagát.” (Máté 2,2)


Mit láthatsz az égen minden este? Ki teremtette a csillagokat? Mit csinálnak a csillagok az égen?
Világítanak, fényt adnak.
A csillagok minden éjszaka fényt adnak. Az égen nagyon sok csillag van.
Isten a 4. napon megteremtette a csillagok és az égitesteket, Ábrahámnak megígérte, hogy utódainak száma annyi lesz, amennyi csillag van az égen.
Meg tudjuk számolni a csillagokat? Ugye hogy nem? Nem lehet őket megszámolni.
Ám most is vannak olyan emberek, akik próbálják megismerni a csillagokat. Ők a csillagászok. Itt, Magyarországon is élnek. Itt találhatod meg őket. Ha lehetőséged lesz, egyszer látogass el egy csillagvizsgálóba!

Jézus korában is éltek ilyen emberek. Olvashatunk a Bibliában arról, hogy messze földön, napkeleten élt néhány bölcs ember, akik tanulmányozták a csillagokat, a tudományt, és megértették, hogy Jeruzsálemben vagy azon a környéken fog születni egy gyermek, aki KIRÁLY lesz.
Meg is láttak egy hatalmas csillagot, és követni kezdték. Felvették a legszebb ruhájukat, ajándékokat készítettek el a születendő királynak, és elindultak Jeruzsálem palotája felé.
Látták, hogy egy nagy, hatalmas csillag mutatja az utat.
Persze Jézust keresték, de ezt ők így még nem tudták.
Mert bár Jézus szegénységben született, de mégis a legnagyobb KIRÁLY volt, aki valaha élt.
Nagyon boldogok voltak a bölcsek, akik eljutottak Jézushoz. Megértették, hogy Jézus, az a pici gyermek az a hatalmas király.
Elmentek hozzá, hódoltak előtte, és odaadták az ajándékukat. Aranyat, tömjént és mirhát. (A Biblia nem írja, hogy konkrétan 3 emberről van szó, nem említ számot - ahogyan Jézus születését sem említi a Biblia -, valószínűleg a 3 ajándék miatt gondolták úgy a hagyományban, hogy 3 emberről van szó.)

Két jó kis színező ehhez a történethez:

 
Mi Zsófiával is tanultuk már ezt a történetet, és készítettünk hozzá kézművest is. Bármilyen csillagot lehet lehet készíteni. Bármilyen formájú lyukasztót lehet használni (nekem csak virág alakú van), és beleragasztjuk a nagy csillagba. Jó játék.

 Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése