2018. február 8., csütörtök

Blogajánló, ami az enyém :)


Tudjátok, hogy mennyire szívügyem a gyerekmunka, a gyerektanítás, és az, hogy a gyerekek minél jobban megismerjék Jézust, és megszeressék őt. Ez tudom, és tapasztalom, hogy nem mindig könnyű feladat. 
Én azok közé az anyukák,  tanítók, hitoktatók közé tartozom, akik mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a jó Istenhez, és meglássák azt a Valakit, aki létrehozta ezt a világot, aki mindezt szeretetével tette, és ránk figyelésével. 
A legjobb dolog Istenről tanítani és beszélni a gyerekeknek.

ÉN egyébként e tekintetben nagy gyűjtő vagyok. Mindig mindent összevásárolok a keresztény könyvesboltokban, hogy bármikor használni tudjam, bármikor bevethető legyen. Sok mindent tudok is hasznosítani a gyülekezeti gyerektanításon, néha még hittanon is. 
Évekig megőriztem mindenféle rajzot, cetlit, apróságot, amit majd egyszer jó lesz használni, de mivel elkezdett fogyni a hely és a lehetőség a tárolásra, ezért döntöttem úgy, hogy amim van, közkinccsé teszem.

A másik ok az volt, hogy néhányan megkerestek email-ben, hogy tudnék-e segíteni nekik abban, hogy milyen anyagokat használjanak vasárnapi iskolákban, vagy szombatiskolai tanításokon, hittanórákon, adjak nekik ötleteket, hogy mit és hogyan csináljanak.
Nem tartom magam nagyon jónak e tekintetben. Sajnos mostanában nincs okom azt mondani, hogy jó vagyok ebben. A szemléltetés a mániám, a vesszőparipám, és én mindent igyekszem is így tanítani.

Nagy vágyam egy olyan hittanos csoport, ahol - bárcsak fel tudnám használni azt, ami bennem van. 
Megmondom őszintén, hogy néha "szent" irigységgel nézem a nagyegyházak hitoktatóit, hogy milyen sikerélményük lehet, én pedig nem ezt érzem. Nem így élem meg. Persze, van nekem is, csak máshogy. Inkább gyülekezeti szinten.

Mivel én abban hiszek, hogy a szemléltetés és a motiválás fontos, hogy a gyerekek akkor tudnak egy történetet megérteni (persze itt kisebbekről beszélünk), ha feladatokat is adunk nekik, vagy kézművest,... nos, arra gondoltam, hogy miért ne osszam meg a gyűjteményemet másokkal is. 

Sokat vívódtam, és gondolkoztam, hogy hogyan tudnék még jobban segíteni. Hosszas gondolkodás és vívódás után megszületett ő: https://engedjetekhozzamjonni.blogspot.hu/
Ez az új blogom, amit azért hoztam létre, hogy mindazokat az anyagokat megosszam veletek, amim van, és amit használok, használtam.
Valószínűleg (amint lesz rá időm és energiám) átkerülnek innen is a hittan órákon készített ötleteim, a gyerektanításokon megélt, vagy a gyerektáborokban megcsinált anyagok. A folyamat lassú lesz, és nekem több munkát ad majd, de mégis úgy döntöttem, hogy sokkal átláthatóbb úgy az egész.
Ez a blogom inkább lelki blog, meg főzős, meg kalandozós. 
Nekem is átláthatóbb lesz, ha egy helyen vannak az Isten dolgaival foglalkozó anyagok. 
Már csináltam egyszer ilyet, de nem haladtam túl sokat vele. De most minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy legyenek benne anyagok. 
Remélem, hogy ti is tudjátok majd használni.
És ha továbbadjátok blogom hírét, azt is megköszönöm. :) 
Örömmel veszem az általatok készített, javasolt ötleteket is, hogy tudjunk segíteni egymásnak!

2 megjegyzés:

 1. Jaj, de örülök! Másfél éve a gyerekmunka miatt váltottunk gyülekezetet. A gyerekeim kivirultak, hihetetlenül élvezik és szeretik a vasárnap iskolát. Itthon is sokszor kérik a folytatást. (Nagyon jó hasznát vesszük a tőled kapott könyveknek, élvezik a feladatokat, az énekeket és az aranymondásokat is tanulgatják.) Azóta bennem is feléledt a vágy, hogy más gyerekeket is szívesen tanítanék Isten dolgaira, de szerintem ez még várat magára. Ami viszont fontos, hogy a régi gyülekezetünkből van egy barátnőm, aki próbálja megreformálni a gyerekmunkát, több-kevesebb sikerrel. Mindenképp megmutatom neki az új blogodat! Köszönjük a munkádat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a gyerekmunka egy hatalmas feladat, kihívás, nehézség, de ugyanakkor nagy élmény is.
   Igazából kicsit önmagam miatt is döntöttem így, mert tényleg rengeteg anyag gyűlt össze, hónapok óta szkennelek, rajzolok, és találok ki új anyagokat, témákat. A nagy vágyam, hogy meg is valósíthassam. Van, ami sikerül.
   Én pedig örülök, ha segíthetek másoknak.
   Nem hiszek abban, hogy meg kell tartani magunknak a tudást és az ötleteket, hanem tovább kell adni.
   Ebből is sok nem saját, hanem gyűjtött, de ki tudja, hogy a Szentlélek munkája által hogyan változik egy rajz, egy kép, egy ötlet CSODÁVÁ!

   Törlés