2020. január 27., hétfő

ÉLETSZÖVŐ # 27. VAN OLYAN, AKITŐL BOCSÁNATOT KELLENE KÉRNED?

#27. Van olyan, akitől bocsánatot kellene kérned? Kitől és miért?


Persze. Mindig van.
Ide most nem írnám ki, hogy kitől és miért, mert ugye ez "magánügy". De tudjátok ti is, hogy az a cél, legalábbis nekem, hogy mindenkivel jó kapcsolatban legyek. Én általában igyekszem nem megbántani senkit, mert konfliktuskerülő vagyok, de ez néha elkerülhetetlen. 
Persze olyan is van, hogy valakinek kellene tőlem bocsánatot kérni, és hogy azt hogyan kezelem. Tudok-e nagyvonalú lenni, elengedni, megbocsátani, úgy igazán. Vagy csak jó keresztényhez - nem írom azt, hogy méltóan, mert nem jó szó ez, meg amolyan szenteskedőnek is tűnik - valóan persze, hogy megbocsátok... :) Én bevallom őszintén, nekem nem mindig szokott sikerülni. 
Most is belekeveredtem egy ilyen helyzetbe, és nem tudom nekem miért kellene bocsánatot kérni. Persze, nagylelkű volt, mert azt írta, hogy megbocsát (egyébként nem bántottam meg, nem aláztam meg, nem mondtam róla semmit, csak szerinte kellemetlen helyzetbe hoztam, de ezt senki sem érti). Nagylelkű volt, de tényleg.
 
Talán annyit leírhatok, hogy a legtöbb konfliktusom a gyerekeimmel van. Hát persze, hogy velük. És ebben a helyzetben is meg kell tanulni bocsánatot kérni és megbocsátani. Mert könnyen odavet az ember egy Ne haragudj!, meg Nem haragszom! - de közben nem beszél vele, elkerüli stb.
Én ennek nem vagyok a híve. Igyekszem és törekszem arra, hogy
 Ha lehetséges, a mennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek.Róma 12:18

Nekem ez fontos. De az is igaz, hogy nem mindig sikerül.


1 megjegyzés:

  1. Én már megbocsátottam, de ő nem. Nehéz eldöntenem, hogyan tovább. Talán az idő segít messzebbről látni a helyzetet.

    VálaszTörlés