2013. november 4., hétfő

Boldog házasság - 7 ötlete

Pár napja beszélgettem valakivel, aki meglepő módon azt mondta, hogy neki olyan jó látni minket (ti. nagy Őmet és engem), mert szerinte mi olyan boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élünk. És hogy milyen jól esik ilyet látni.

Ilyenkor persze nagyon örülök, és jó érzés, hogy más is észreveszi, hogy én még milyen szerelmes vagyok mindig az én Uramba, aki a Szerelmem, a Legjobb Barátom, a Gyermekeim Apja, a Szeretőm, a Lelkigondozóm, a Menedzserem, az Életem Karbantartója. Nagyon szeretem Őt. Minden egyes nap rájövök, hogy egyre és egyre jobban. Szeretnivaló ember. 
Nem könnyű eset sokszor, de ki az? Én sem vagyok.
De például ma is, amikor annyi mindent betervezett mára, mert szabadságon volt, és engem meg ért egy rossz hír - apukám kórházba került tegnap éjszaka, és nem tudni mi van vele, mindenesetre néhány vizsgálat után hazaengedték :( - szóval tudja, hogy amikor nehéz helyzetben vagyok, és lelkileg szomorú, akkor két dolog tesz jót nekem. 1. A csoki :), és 2. A vásárlás. Mivel csoki nem volt kéznél, mondtam neki, ugorjunk be Fehérvárra. Először úgy volt, hogy csak úgy bemegyünk, de aztán összekötöttük, és célirányosan vettünk néhány karácsonyi ajándékot. 
De azért szeretem, mert nem dünnyögött, nem morgott, hanem a kedvembe járt.
Persze ne értsétek úgy, hogy akkor én mindig, amikor rosszkedvű vagyok, megyek pénzt költeni. Nem keres egy bányász olyan jól, hogy ezt higgye bárki is! Viszont most nagyon édes volt.
Ez pedig azt jelentette, hogy nem is voltunk otthon. Reggel elvittük Zsófiát és Nimródot az oviba, és mentünk is. Mikor hazaértünk, egy keveset voltunk itthon, kb. 1-1,5 órát, aztán irány újra az ovi, aztán anyóshoz letettük a gyerekeket, és mi átmentünk Nagyvelegre imaórára. 
Szeretem az imaórákat, ilyenkor beszélgethetünk Istenről, hitről, elmondhatjuk a heti tapasztalatainkat. A gyerekeket nem szoktuk mindig vinni, mert még csak 5 személyes autónk van, aztán többen megyünk felnőttek, így valakinek nem jut hely.

És végül, találtam egy aranyos leírást párkapcsolatok felfrissítésére. (Egyszer részletesebben szeretnék erről írni, mert fontosnak tartom.)
Ez csak 7 tanács, nekem jutott eszembe több ötlet is, de most azt osztom meg, amit találtam. Jó szemezgetést! Még ha nem bibliai és keresztény szemléletű is, érdemes rajta elgondolkodni. Van ám benne valami!
*******************************************************************

"Milyen jó lenne, ha a kedvesünk évek-évtizedek múltán is ugyanúgy tudna ránk nézni, mint a legelején! (És fordítva.) Ha ugyanabban a mámorban lebegnénk időtlen időkön át, nem látnánk meg egymás hibáit, és nem jönnének szürke hétköznapok. De sajnos jönnek... Azért nem kell elkeserednünk.



forrás: deviantart.com
  1. Mindig jusson eszünkbe a mondás: "A szerelem egy növény. Ha nem öntözik mindennap, elhervad."
  2. Kettőn áll a vásár. Ha egy kapcsolat elromlik, soha nem csak az egyik fél a hibás. Ha javítani akarunk rajta, azt se csak a másiktól várjuk! Ha kedvesünknél változást szeretnénk elérni, magunkban is indítsuk el azt: tartsunk így tükröt elé.
  3. John Gottman párterapeuta a boldog párokkal kapcsolatos kutatásai során felfedezte az "öt az egyhez" arányt. Eszerint mindaddig, amíg ötször annyi pozitív érzés és kölcsönhatás van férj és feleség között, mint negatív, akkor elég stabilnak érezzük a házasságot. Egyszóval ha rossz napunk van, gondoljunk bele, mennyi pozitív érzés ellensúlyozza a negatívat.
  4. Ne felejtsünk el beszélgetni!
  5. Ne felejtsünk el csókolózni!
  6. Jó hír: negyven felett még jobb a szex. Nagy-Britanniában több mint kétezer, negyven feletti nőt kérdeztek meg arról, hogy milyen a házaséletük. A megkérdezett nők több mint 75 százaléka vallotta azt, hogy még soha életében nem élvezte annyira a szexet, mint most. 
  7. Teremtsük meg újra a varázst! Randevúzzunk a férjünkkel a lakáson kívül, szerezzünk neki meglepetést, játsszunk, táncoljunk együtt a nappali közepén!"
 forrás: egeszsegtukor.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése