2011. december 6., kedd

Karácsonyi lapok s.k.

Karácsonykor nagy örömet szerezhetünk szeretteinknek és ismerőseinknek saját kézzel készített, az ünnep hangulatához illó, aranyszínű üdvözlőlapokkal.
Mivel nem én nem annyira szeretem a karácsonyt, de a barátaim, rokonok, ismerősök igen, igyekszem ezért meglepni őket, és a kedvükben járni. Eddig mindig egyedül készítettem karácsonyi- és újévi  üdvözlőlapokat. Idén Zsófival fogjuk megcsinálni.

Ezeket az elkészített kártyákat kár lenne eltenni a fiókba. Használjuk őket inkább szobadísznek, hiszen rendkívül jól mutatnak. Szép fényes zsinóron felakaszthatjuk kártyánkat az ajtó fölé vagy az ablakba, hogy mások is láthassák. Ha néhány örökzöld ágat teszünk melléjük, kész a karácsonyi dekoráció. Ha nem vagyunk különösképpen ügyesek és ötletesek, az arany színű díszek akkor is rendkívül mutatósak.

KELLÉKEK:
fotókarton, fehér papír, különböző hullámkartonok, flittertoll, díszszalag, aranyzsinór, ceruza, vonalzó, sniccer, sütemény-kiszúróformák, aranyszínű toll

A piros kartonhoz különböző aranyszínű lapokból vágjunk ki három eltérő nagyságú csillagot: tegyük papírra a süteményformát, ceruzával rajzoljuk körbe, és sniccerrel pontosan vágjuk ki.
A fotókartont késsel karcoljuk meg a közepén, és hajtsuk félbe. Vágjunk ki egy 8 x 8 cm-es négyzetet, és húzzuk körbe aranytollal. A csillagokat kívülről, egy darab hálós szalagot belülről ragasszuk az ablakra.
A kék csillagos laphoz karcoljuk be a kartont középen, majd hajlítsuk be. Süteményformával vágjunk ki a lapból egy nagy csillagot, egy kicsit pedig piros hullámkartonból.
Flittertollal rajzoljuk körbe a csillag alakú kivágást, és tegyünk pettyeket a kis csillagra. Ragasszuk fel a hálót és a piros csillagot. Egy félbehajtott fehér papírt keskeny selyemszalaggal kössünk a lapra.
A félbehajtott hullámkartonra a képen látható módon ragasszuk fel a csillagokat, a hurokba kötött zsinórt és egy darab díszszalagot. A fehér papírt aranyzsinórral kössük a lapra.
A félbehajtott kartonra ragasszunk egy 2 cm széles fekete papírcsíkot és egy 7 x 10 cm-es hullámkartont. Egy 10 cm átmérőjű körből vágjunk ki egy félholdat, díszítsük és ragasszuk a lapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése