2012. április 6., péntek

Egy izgalmas napunk

Viszonylag korai ébredés :)
Valamilyen okból egyik gyerekem sem lelkesedik az alvásért, de aztán, ha elaludtak, nagyon sokáig bírnak durmolni. Zsófival sokat küzdöttünk (aki régebb óta olvas, tudja), mennyit szenvedtünk, szó szerint az alvással. Még most is "csatázunk", mert ő sohasem álmos, mindig kellene még valamit elintéznie, aztán 5-10 perc alatt elalszik. De ő legalább babaként is lefeküdt és egy helyben maradt. 
Nos, jelentem, Nimród egy percre sem tud megállni. "Alszok." - mondja. Annak rendje és módja szerint leteszi a fejét, aztán 1 másodperc múlva már kel is fel. Vele - és most nem túlzok - birkózni kell. A babakocsitól, ha meglátja kiborul, az ágyról meg nem gondolja, hogy aludni kell benne. Szóval, ő sem lesz annyira könnyű eset. 

Ám, hogy most jött a jó idő, ez is könnyen megoldódott.
Egy napnak az izgalmas része képekben:
Ébredés. Nimród ilyenkor átmászik Zsófihoz, és "kedvesen" ölelgeti meg puszilgatja. Közben Zsófi mindent megtesz azért, hogy Nimród ne húzzon be neki, vagy ne másszon bele az arcába. Igazán izgalmas jelenet ez. De azért közben én nagyon jól mulatok :)

Reggeli. Itt éppen müzli. Zsófi persze sosem éhes, mert már "tegnap ettem", de Nimród szeret enni, így ez elkerülhetetlen. Enni muszáj :)
Délelőtt Zsófival kézműveskedünk, tanulunk, - amikor persze nincs oviban. Nimród ilyenkor eljárkálgat, pakolgat és falat fest :)
 
Alkotás öröme.
Egy kis mesenézés. Ilyenkor tudom előkészíteni az ebédhez valót. A Kisvakond vagy a Kockás fülű nyúl Nimródot is leköti. Egy darabig :)
Udvaron játék:  
Itt Zsófi éppen Romy hercegnőt keresi. (Tudjátok, a 80 nap alatt a  Föld körülből.) Mindig megtalálja.
Nimród a macska keresésére indul. De mindig mindent kesztyűben csinál. Nem baj, hogy meleg van.
Ebéd után indulás aludni. Kesztyűben persze.
Mivel Zsófi már nem alszik sajnos (még az oviban sem sikerült rászoknia), ekkor szoktunk még bent tanulni kicsit, kézműveskedni, olvasni, játszani. Persze nem mindig van igénye rá, szívesen is alkot.

DÉLUTÁN

Aztán megjön APA. Alig várják, hogy Vele kimehessenek újra az udvarra. Nos, pár napja hoztak fát, és be kellett rakodni. Ebből néhány pillanatkép.


Figyelitek, mindkettőnél a kesztyűt? Apa tartott neki munkavédelmi  órát, és a gyerekeim betartották!
Csak hogy visszafele se legyen üres a talicska.
Nos, ezután már este nem volt gond az elalvással.
Én hiszek a munka erejében (a gyerekeknél is), és a kinti, friss levegőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése