2012. november 20., kedd

Meseboltozunk

Gyermekkorom kedvenc könyve volt. Féltve őriztem. Meg anyukám is. Az, hogy megvan, neki köszönhető. Rengeteg jó kis könyvet megtartott, amit ma már iszonyú árakért lehet megvenni.

A családunk nagy Alma Együttes rajongó. Az autóban mindig Alma szól, vagy Gryllus Vilmos, de az az igazság, hogy az Alma az első helyen van. És van néhány megzenésített verse, melyet Gazdag Erzsi írt. Így arra gondoltam, hogy itt az idő, hogy elővegyük ezt a könyv-kincset.
Nimród miatt aggódtam, mert ő nem egy értéket őrző típus. Ő amolyan elefánt a porcelánboltban, tör-zúz és tönkretesz. (De róla majd később - egyszer. Mármint a küzdelmeinkről.)

A lényeg: nagyon jó döntés volt. Zsófi nagyon szereti ezt a könyvet. A versek amúgy is nagyon fontosak a gyerekeknek, a memóriájuk miatt is. Én mindig is sok verset olvastam neki (olyat, aminek van ritmusa és aranyos - ez leginkább Bartos Erika verseskönyveiben jelent meg számomra). Én magam is nagy versrajongó vagyok, mindig is szerettem a verseket és könnyen is tanultam őket.
Ráadásul tudjuk - pedagógiailag is -, hogy minél több verset memorizál valaki, annál jobb lesz az agya befogadó-képessége, ha fogalmazhatok így.

Azokat a kedvenceket teszem ide, amelyeket nagyon szeretünk, és amelyek Almás dalok is.
Ezeket már nagyon tudjuk kívülről, de soha nem unjuk meg őket. Néha az a vicces, hogy már inkább énekeljük, mint szavaljuk. De a zene (ha jó), még többet segít.

MINDENKI KEDVENCE:


APA KEDVENCE: (Vajon miért is? Ki az, aki "szerelmes" viszonyban van a lányával?)
Videot ehhez a dalhoz találtam:


ANYA KEDVENCE (Ha ennek meghallgatjátok a megzenésített verzióját, megértitek, miért!)

Egy Almás hangulat:

ÉS EGY UTOLSÓ, MEGZENÉSÍTETT VERS, ami nagyon aranyos és jókat kuncogunk rajta:

Nos, ezeket már mind tudjuk kívülről. 
De a többi (amit még nem zenésítettek meg, de lehet, hogy egyszer meg fognak...) is nagyon jó. 
Hamarosan megmutatom a Nimród kedvencét is (mert neki is van), és Zsófi Nr. 1. Gazdag Erzsi versét.
Addig is próbáljátok meghallgatni az Alma előadásában ezeket a verseket!
Nagyon megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése