2012. november 4., vasárnap

Az őszi szünet

igen változatos dolgokat és élményeket hozott.
Kezdődött azzal, hogy vasárnaponként úszni járunk Zsófival, aki már nélkülem megy be a vízbe. Szállómondattá vált úszáson amit mondott: "Tudod Zsuzsa néni (ő tanítja az úszást) anyukám azért nem jött bele a vízbe, mert kisbaba van a hasában." Ezt azóta mindenki tudja és mindig elmondja. :)
Mindenesetre a múlt vasárnap nem tudni mi okból, de ivott a medence vizéből és estére már 39 fokos láza lett. Úgyhogy a hét felééig küzdöttünk a lázzal. Pedig úgy volt, hogy anyukámhoz megy az őszi szünetben, de lefújtuk.
Mindenféle itthoni programot csináltunk.
De igazából péntektől volt izgalmas minden.
Már egy ideje gondolkodunk nagy Őmmel azon, hogy tartsunk tyúkokat. Igen, mi akik vegák vagyunk. De arra gondoltunk, hogy mégis jobb lenne a mi tojásunkat megenni (mert azt fogyasztunk), anyósom és sógorom pedig megehetik a tyúkokat. Én ugyan le nem vágom őket, de majd mindenki megoldja! Persze ez még a jövő tervei között szerepel. De gondoltuk, teszünk valamit mellette, így pénteken kimentünk szabolcsiasan "mezgerélni", móriasan "böngészni". Ti hogy ismeritek ezt a szakszót?
Kukoricaföld
7 ilyen zsákkal szedtünk
Olyan kukoricaföldre mentünk, amit már learattak, és szedegettünk össze zsákba kukoricát. Igen izgalmas élmény volt. Gyermekkoromban, a nagyszüleimmel jártam ki a határba, és akkor nem annyira élveztem. De most nagyon jó volt. Kint a természetben nagyon jó volt. Friss levegő, munka. Jól elfáradtam, de jó sok kukoricát találtunk.

Végig, míg kint voltunk a határban Ruth történetén gondolkodtam. Nem az jutott az eszembe, hogy ő nem kukoricát szedett. Csak a hangulatát, a nehéz munkát, hogy milyen dolgos asszony is volt Ruth.


Ezeket még egyszer régen rajzoltam. 

Pénteken nagy Őm hősiesen megmentett egy Vörösbegyet a Ziva, a macskánk szájából, amiért a kismadár nagyon hálás volt. Kicsit félt és pihegett, kicsit aludt a kezében, majd messze a macskánktól elengedte őt.
A gyerekeket nagyon meghatotta, és alig várták, hogy Vörösbegyet lássanak.
A megmentett Vörösbegy
A Vörösbegy az Ő megmentőjével
Szombaton délelőtt itthon voltunk. Nem vagyok túl jól délelőttönként, elég nehezen viselem az első időszakot, így nem mentünk gyülekezetbe. Beszélgettünk, pihentünk, játszottunk a gyerekekkel. Délután pedig elmentünk az erdőbe kirándulni. Természetesen Vörösbegyet keresni. Vittük a kiskönyvet, amit nagyon szeretünk. Már nagyon régen vettük, azóta mindenhova visszük magunkkal. 
Gyermekek kis hátizsákkal rakták a kis lábukat és nagyon jól érezték magukat. 
Hálásak is lehetünk, hiszen kb. 10 perc gyaloglásra van tőlünk a Vértes. Jó volt kicsit a természetben. A gyerekek itt is megcsodálhatták a Teremtő Isten hatalmas csodáit. Növényeket és állatokat is. Persze sok állatot nem tudtunk megfigyelni, mert kisfiam eléggé hangosan beszél. Mindegy, hol van. Úgyhogy csak menekülő madarakat hallottunk. De Zsófi látott egy Vörösbegyet, úgyhogy elégedetten mentünk haza.
Zsófi és a Könyv - mindent meghatároztunk. Főleg Vörösbegyre "vadászott".
Amikor a fotóst fotózzák - meg a gyerekeket. :)
Édesapa és Leánya
A magányos bolyongó 
Mindenfele lehet menni - nem úti kalauz és főleg nem stopposoknak.
És egy csodálatos naplemente.
A képek mobillal készültek, ezért nem olyan jók. Mert még mindig elfelejtettem elemet venni a gépbe. Hiába na..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése