2012. november 7., szerda

Novemberi málna

Ma főzőkör volt Móron. Amiről én teljesen elfelejtkeztem. :(
Ezeken az alkalmakon azt próbáljuk megmutatni, megtanítani az embereknek, hogy milyen finomságos dolgokat lehet főzni hús- és állati eredetű termékek nélkül. Milyen tápláló és egészséges és nagyon finom minden. 
Mert ugye mindig jön a nagy kérdés, hogy "Mit tudsz akkor te enni?"
Hát... sok finom dolgot. Ma pl. sütőtökös finomságok voltak.
De igazából csak szeretném elmesélni, hogy milyen kedves emberek járnak a főzőkörre.

Kezdés előtt beszélgettünk a vendégekkel, és meséltem nekik arról, hogy milyen kívánós lettem hirtelen. Egyik gyerekemnél sem voltak hatalmas kéréseim, nem kellett nagy Őmnek elrohannia lehetetlen dolgokért horribilis összegeket kiadva, mert anya ezt kéri. Általában nem is vagyok az a típus, meg a pénztárcánk miatt is megtanultam, hogy van egy határ, és nincs tovább.
De amióta ez a baba a pocakomban van állandóan málna után vágyom. Nagyon szeretem a gyümölcsöket és mindenféléből meg tudok enni minden mennyiséget. Mikulásra is Gránátalmát kértem a családtól (nyami)!
Viszont a málna nem hagyott nyugodni. (Helyette iszonyú mennyiségű kompótot nyomtam és nyomok be.)


Szegény nagy Őmet az "őrületbe" kergettem az "úgy ennék egy kis málnát" kezdetű mondatommal. Már egy idő után a maga kellő humorával és csendességével azt mondta nekem: "Várjál, felmegyek a kertbe, megnézem, hogy van-e már érett." 
Haha! Egy várandós kismamával nem lehet ám ilyesmivel viccelni!

És láss csodát. Az egyik vendég mondta, hogy főzőkör után menjek el hozzá, és ad nekem málnát. És elmentünk, és adott. És én most rájárok (bár elég lassan olvad - de az ember lánya ne legyen telhetetlen!). És nagyon finom!
Kérték, hogy osszam be... de nem megy.
Nem vagyok telhetetlen. De ezután már a Gránátalma is elég lesz. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése