2014. január 25., szombat

Fiókáimról

A héten:


- Zsófia ügyesen balettozott és tornázott. Megkapta a 6 éves korra járó szuriját, amitől rendesen belázasodott (oviból haza kellett hozni), de ettől függetlenül sziporkázott, jókedvű volt, kedves, mosolygós, barátságos, aranyos, és szófogadó. Jelenlegi állás szerint :) - éppen az a gyermek, akire minden szülő vágyik. Persze, néha lázad és ellenszegül, és nem ért velünk egyet, néha máshogy látja a világot (kicsit szétszórt és szórakozott a lelkem), de nagyon élvezi a művésznői szerepet.
És azt, hogy 6 éves lett. 
Már a HETEDIKRE készül.
:) - Örök optimista.

- Ellenben Nimród, akivel azt a bizonyos örök drámai, szerelmes harcot vívjuk, ami legtöbbször összeveszésből, vitából és a végén sírásból áll. És igen, néha kikapásból is (nyugodtan kövezzetek meg, de én hiszek abban, - bibliai elvek alapján -, hogy kell fenyíték a gyermeknek). 
Nimród életem legnehezebb férfija.
El tudjátok képzelni úgy a napotokat, hogy minden reggelt hisztivel és üvöltéssel kezd, és minden estét így fejez be. Ez amolyan semmiségeken való kiborulás, amitől én is kiborulok, és elfáradtok, és nem bírom tovább. Tehetetlennek érzem magam, miközben azt látom, hogy van egy okos, logikailag remekül gondolkozó, jó meglátásokkal élő gyermekem, aki nyitott a hitre, de aki érzelmileg hatalmas viharokat él meg és ad át. És akivel az ember - még a számomra a világ legtürelmesebb embere (Férj) sem tud sokszor mit kezdeni.
Ő a család Hangulatrombolója.
És minden mellett, vagy ezek ellenére is hatalmas a szerelem köztünk.
Éppen, mint azokban a nagyon hosszú szappanoperákban, ahol mindig mindenféle érzelmek megjelennek: sírás, ölelkezés, összeborulás, hiszti, csapkodás, puszilkózás, sugdolózás, nevetgélés... stb. Azt hiszem, elég hosszú fejezetre számíthatok.

- Kata pedig Kata.
Nagyon megfontolt és meggondolja, hogy mikor enged el egy mosolyt. Nagy szemekkel néz a világra, hatalmas felfedezéseket tesz. Nagyon aranyos, és nagyon tud puszit adni, de azért már nála is megjelentek az akarat jelei. 
Egy darabig jól elvan, eljátszik magában, de egy idő után szóvá teszi (dünnyögi) elégedetlenségét, mondván: "Ne hagyjanak ki a társalgásból!" (Idézet: Büszkeség és balítélet)
Ja, és a héten kijött egy foga, amit elég hősiesen megküzdött, úgyhogy 5 édes kis foggal büszkélkedhetünk.
Ja, és ő nagyon édes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése