2016. július 19., kedd

Randi kettesben

Ugye tudjátok... :) Bózsván jártunk, ahol az 1. héten Családos tábor volt, a 2. héten pedig gyermektábor, ún. Fürkész tábor. Hamarosan fogok írni róluk, de most úgy gondoltam, hogy a Családos tábor egyik ihletett, elgondolkodtatott dolgáról szeretnénk írni. 

Jó volt újra csoportban beszélgetni, átgondolni a házasságunkat. Jó csoportunk volt, nagyon lelki beszélgetések folytak. Érdekes, hogy ilyenkor hogy megnyílik az ember, őszintévé válik. Érdekes volt megtapasztalni, hogy a régen, akár 30 vagy több évnyi házasság után is tenni akarnak az emberek a házasságukért, nem belesüppedve élik a mindennapjaikat. Szerintem ez nagyon fontos. Fontos, hogy az emberek akarjanak tenni a házasságukért, nem belenyugodva élni mindennapjaikat! 
Volt esős napunk is, de alapvetően végig jó időnk volt. :)
Szóval, egy beszélgetés alkalmával gondolkodtam el azon, hogy jó a mi házasságunk, de tényleg jó!
Az az igazság, arra jöttem rá, hogy mennyire jó lenne többet együtt lenni. Ez elég nehezen ment az utóbbi években, hiszen gyerekek születtek, és nem igazán tudtunk kettesben kimozdulni. 
Most már Kata is nagy lett, önálló, lassan lehet közös randikat szervezni.
Már most el kezdtem gondolkodni azon, hogy később, hogyan és mi mindent lehetne tenni együtt, közösen.

Úgy gondolom, hogy meg kell tanulni igazán élveznünk egymást társaságát. Nemcsak nekünk, hanem nektek is :) Egy házasélet lehet igazán mozgalmas, izgalmas, nemcsak munka, otthon, gyerekek, rohanás... Persze ez jellemzi általában az emberek életét, és nagyon kell figyelni, hogy ne essünk bele abba a hibába, hogy beálljunk a mókuskerékbe, mert nem mindig jó. Kell dolgozni, és a mindennapokkal foglalkozni...
Igen, küzdünk az idővel, a prioritásokkal, a feladatokkal, néha nem ugyanarra akarunk menni, más a fontos. De az is tény, hogy KELL időt szakítanunk egymásra.
Az egyik kedvenc íróm, akit Jim Hohnbergernek hívnak arról ír a könyveiben, hogy minden nap szán a feleségére 1 órát a hintájukon. Az az ő 1 órájuk, amikor, ha jön valaki hozzájuk vendégségbe, akkor is várnia kell, mert azt az időt a feleségére szánja. Ez olyan nagyszerű!!!
Ezt a könyvet szeretettel ajánlom:
Menekülés Istenhez
itt rendelhető
Sokszor tűnik úgy, hogy nehéz megszervezni, de MEG KELL! Változtatni kell.
Tudok olyan házaspárt, akinek a házassága a tavalyi táborban még kemény és katasztrofális volt, és eltelt 1 év, és idén csodálatos változás történt. Szóval, van néhány ötlet, ami közösen megoldható és együtt lehetünk a társunkkal.

1. Esti séta kettesben. - Ez persze akkor megoldható, ha van valaki, aki vigyáz a gyerekeidre, pl. nagymama, barát vagy babysitter. Ha nagyobbak már, akkor nem biztos, hogy kell, de azért sosem árt rájuk nézni. :)
2. Egy közös vacsora. - Lásd a fent említett segítség fontosságát! De szerintem minden megoldható, ha nagyon akarjuk
3. Közös önkénteskedés. - Ha van a településeden lehetőség, érdemes részt venni benne. Először kettesben, aztán később a gyerekek bevonásával. Ha mást nem is teszünk, de összeszedhetjük a régi ruháinkat, vagy a régi lekvárjainkat, bármit. Ez jó érzés, és közös célokat is tűzhetünk ki együtt.
4. Múzeumlátogatás. - Sok múzeum ingyenes, de azért ha belépős sem gond. Persze, ha van Szép Kártyája az embernek :) De azért érdemes elmenni kettesben is egy-egy ilyen helyre és alkalomra. Szüksége van az agyunknak is feltöltődésre, kultúrára, odafigyelésre, memorizálásra. A gyerekeinkkel voltunk a füzéri várnál, de nem emlékszünk semmire, mert inkább a terelgetésre és a keresgélésre figyeltünk.
Családilag bevettük a füzéri várat!!!
5. Bowling! - Ez egy titkos vágyam és tervem. Még lánykoromban, amikor még egyke voltam és Nyíregyházán éltem, akkor a lányokkal (értsd: női kollégákkal) eljártunk bowlingozni. Igazán remekül éreztük magunkat. Jó kis bulik voltak azok :) A legviccesebb mindig az volt, hogy nem tudtak nekem sosem 35-ös cipőt adni... De egyszer bowlingozunk egyet, az biztos!

6. Menjünk túrázni! - Kettesben túrázni jó és szórakoztató dolog. Nem kell hallgatni a gyerekek dünnyögését, sírását, nyavalygását (már bocsánat, de akármennyire is szeretem a gyerekeimet, néha fárasztó azt hallgatni folyamatosan: Éhes vagyok! Szomjas vagyok! Pisilni kell! Elfáradtam! Felveszel! Mikor érünk már oda? Mit kell nézni? - vagy azt mondani: Ne kiabálj! Csendesebben! Hallgass már egy kicsit! Na szaladj el messze! Tedd le azt a hatalmas botot! Ne szúrd ki a testvéred szemét! .... stb.
A túrázás egy szórakoztató dolog tud lenni, persze, ha az időjárás is megengedi. Jó dolog arra, hogy megismerjük a természetet és csodálkozzunk a gyönyörű kilátásban.
7. Élvezzük a naplementét vagy nézzük közösen a csillagokat! - Most mondanám azt, hogy vegyünk egy plédet egy parkba vagy bármilyen romantikus helyre :), de elég, ha csak az udvarra leterítetek egy pokrócot,  - amikor nincsenek itthon a gyerekek, vagy esetleg már alszanak. Esetleg gyerekpezsgőzhetünk is együtt :) Tiszta romantikus fílingje van, nem? 
És ne feledjük!
KETTESBEN LENNI JÓ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése