2020. február 18., kedd

Töltött paprika

Csak mert már olyan régen volt valamilyen finomság...
És tudom, hogy már egyszer feltettem a blogra, de most mivel olyan népszerű volt a családban, ezért gyorsan megosztom veletek. Újra. :) 
Kisfiam nagy kedvence, ilyenkor csak ezt eszi.
Ebből a néhány kis összetevőből egy remek kis ebéd áll össze. És így, a maga természetes mivoltában, ahogy sikerül! Nem dizájnolom meg, nincs is rá időm. Meg ugye ez nem egy profi főzős blog. Egyszerű, mint én. Remélem. Mert én magam sem vagyok egy túl bonyolult ember, nem is akarom annak mutatni magam, és nálunk ez ételek is ilyenek. És slágerlistás.
Ha már a Kisfiam megeszik valamit, annak mindenki örül.

Hozzávalók:
Paprika, tofu, hagyma, fokhagyma, só, pirospaprika, rizs

Tofut villával összetöröm. A hagymából, fokhagymából, sóból és pirospaprikából lecsós alapot készítek, majd ráteszem a tofut (én a natúrt szeretem), és felöntöm vízzel. Teszek bele rizst, majd engedem, hogy főjenek együtt. Aztán ha kihűlt, beleteszem a paprikába. A tepsit kiolajozom, és a paprikát rárakom. Nagyon kevés kell neki. Aztán bemegy a sütőbe, és szép piros lesz a teteje.
Lehet hozzá készíteni paradicsommártást, de mi Kisfiammal így szeretjük. Natúr. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése