2023. szeptember 30., szombat

Lapbook - Jézus a jó pásztor

 Szeretem a Lapbookokat, és amikor lehetőségünk van rá, készítünk is. Ez az alkalom a gyerekek egyik kedvenc történetét dolgozza fel. Jézust, mint a jó Pásztort mutatja be.

Ének: Jézus a jó Pásztor

 

Bibliai történet: Lukács 10,11-18

11Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. 12Aki béres és nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, az látva, hogy jön a farkas, elhagyja a juhokat, és elfut, a farkas pedig elragadja és szétkergeti őket. 13A béres azért fut el, mert csak béres, és nem törődik a juhokkal. 14Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, 15ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát, és én életemet adom a juhokért. 16Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebből az akolból valók; azokat is vezetnem kell, és hallgatni fognak a hangomra, és akkor lesz egy nyáj, egy pásztor. 17Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy azután újra visszavegyem. 18Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, és hatalmam van arra, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól.

Nézzétek meg az ehhez tartozó aranyos történetet:

Mivel mi egy alapvetően alkotó és kézműveskedni szerető, alkotó család vagyunk, nekem mindig van itthon sok kartonlap, ragasztó, színező és mindenféle kellék. Bármi kinyomtatható, megrajzolható ehhez a történethez. 
A Lidl-ben szoktam venni színes kartonlapokat, és a Lapbookokhoz (egyszerűt csinálunk mindig) felhasználom. Egyszerűen csak kettéhajtom és a közepén, a fedlapot bevágom, amire rákerül majd a történet felirata.







 Ezt a képet raktuk az elejére, és ráírtuk ezt a mondatot: Én vagyok a jó pásztor. János 10,11-16.
Jól lehet Zsófival haladni, alkotni, de persze még ráadást is készítettünk, azt hamarosan mutatom.
A belsejében mindenféle feladatot készítettem. Színezőt, átrajzolósat, útvesztőset, meg memóriát is.

Ui: Ezeket a képeket nagytöbbségben én rajzoltam, de bármi megtalálható az interneten. Ha gondoljátok, és kéritek, felteszem a rajzokat ide szívesen.
Remélem, hogy használni tudjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése