2012. február 2., csütörtök

Mindennapjaink

Beteg a csipet-csapat. Erősen köhögnek és orrfolyással küzdünk.
Én nagyon szeretem, amikor együtt itthon vannak, mert olyan édesek együtt. Ha Zsófi nincs itthon, hanem oviban, akkor Nimród nagyon fárasztó. Állandóan unatkozik, és nem tudja lekötni magát. Zsófinak olyan jó a fantáziája, és olyan ötletes dolgokat kitalál. Olykor-olykor összebújnak, és úgy szeretik egymást.
Itt éppen indiánosat játszottunk :)
Itt pedig táncoltak. Fejlesztjük a ritmusérzéküket, ha már nekünk nincs sok :)
Ugye, édesek? Jó, megértelek Benneteket, én is elfogult vagyok. :)
Közben Zsófival is sokat tanulunk itthon. Sajnos nem jó a fényképezőgépem, így nem tudok új képekkel szolgálni. Készítettünk egy 3D-s képet Jézus és a tenger lecsendesítéséről, ezt nagyon élvezte Zsófi. (Amint lesz gép lefotózom.) Aztán pedig ismerkedtünk a számokkal. Kapott karácsonyra számos kockákat. Egy papírra leírtam a számokat, meg lepöttyöztem mellé ugyanannyit, és meg kellett keresnie a hozzá illő számokat. Nem ismeri még a számokat Zsófi, de legalább a "hasonlóságot, hasonlít, ugyanolyan" kifejezéseket megtanuljuk. Aztán megkerestük a kockákról az ugyanannyi pillangót, majmot, csillagot stb. Nagyon élvezte, és én is.
Mostanában ritmust is tapsolunk. Bár nem vagyok egy nagy zenei tálentum, azért csináljuk, mert ez később jót fog tenni a szótagolás miatt is és remélem a helyesírás miatt is :)
A betűket nagyon szereti, és fel is ismer párat. Az oviban azt mondták, hogy ne tanítsuk a gyerekeknek a betűket, mert később gondot fog okozni. De ezzel meg úgy vagyok, hogy nem fogom azt mondani a gyerekemnek, amikor megkérdezi, hogy "Ez milyen betű?" , hogy "Bocs, nem mondom meg, mert az óvónéni azt mondta ne tegyem!" Hát persze, hogy megmondom. Sőt, mostanában azokat a betűket, amiket ismer, gyurmából kirakjuk, formáljuk, alakítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése