2024. február 8., csütörtök

Minden nap ünnep! - 01.08.

 Nevess és gazdagodj nap – február 8 .


 

A Nevess és Gazdagodj Napot minden év február 8-án ünnepeljük. Ez a nap a nevetés és a nevetés által rejlő számos előny élvezetére. A nevetés legnagyobb előnye, hogy javítja egészségünket. A nevetés javíthatja hangulatunkat, csökkentheti a stresszt és a vérnyomást, valamint erősítheti az immunrendszert. Ily módon a nevetés gazdaggá tesz bennünket, mert az egészség végül is gazdagság! De a nevetés is hozzájárulhat anyagi nyereségünkhöz azáltal, hogy gazdagítja szakmai életünket. Azok, akik nevetnek, általában boldogabbak – a boldog dolgozók termelékenyebbek, és a munkatársak kedvelik őket. 

A Nevess és Gazdagodj Nap egy titokzatos ünnep. Nem tudjuk, ki és mikor hozta létre, sőt az ünnepségek célja sem ismert. Az általános értelmezés azonban az, hogy ez egy olyan ünnep, amely arra ösztönzi az embereket, hogy nevetjenek, és ráébredjenek, hogy ha boldogok vagyunk, akkor megvan minden gazdagság, amire valaha is szükségünk lesz.  

Ezért minden év február 8-án az emberek összegyűlnek, hogy vicceket osszanak, nevetnek, és minőségi időt töltenek egymással. A legtöbbünk talán nem veszi észre, hogy a csecsemők már azelőtt nevethetnek, hogy még a beszéd közelébe érnének. A 17 napos csecsemők már jóval azelőtt nevethetnek, hogy elkezdenének gügyögni. Nevetnek, ha valami mulatságosnak találnak, vagy játék közben. Így van belénk a nevetés! 

Valójában számos tudományos tanulmány kimutatta, hogy egy 10 perces beszélgetés során az átlagember valószínűleg 5,5-5,8 alkalommal nevet. Még valami, amit a tudomány megtanított nekünk, hogy még a mosolygás is, függetlenül attól, hogy valódi-e vagy sem, jelentősen javíthatja az ember hangulatát. Szóval, ha rossz napod van, és jobban szeretnéd érezni magad, csak mosolyogj.  

A nevetés arra is ösztönözte az embereket, hogy megteremtsék a vígjáték műfaját, amelynek célja, hogy humort hozzon nekünk irodalom, filmek és TV-műsorok, viccek, sőt zene formájában. Örömet okoznak, és nevetésre inspirálnak bennünket – és ezért hangolunk kedvenc komédia- vagy vígjátékainkra, amikor rosszul érezzük magunkat.

1 megjegyzés:

  1. Akkor most jó napot választottam lottó vételére, bár nevetni egyedül fura lenne de a boltban pénztárossal kicsit csevegtünk😊

    VálaszTörlés