2018. február 10., szombat

ÁLDOTT SZOMBATUNK VOLT

A mai nap a gyermekszolgálat jegyében zajlott. Délelőtt a kis énekkarunk szolgált. A gyerekeink szeretnek énekelni, aranyosak, ügyesek, és bár nekem nincs túl jó hangom, vagyis képzett hangom, mindig igyekszem a gyerekeknek új énekeket tanítani, és igyekszünk a Bibliából is olvasni. Hálás vagyok a sok jóhangú, felnőtt gyerektanítónak, itt Bogira gondolok (jobb szélen), aki sokat segít nekem ebben. Ilyenkor a gyülekezet is nagyon szokott örülni. Hiszen ők lesznek a következő nemzedék, a gyülekezetünk folytatása. Reméljük. :)

 Délután beutaztunk Székesfehérvárra, egy másik gyülekezetben.
 Meséltem már nektek a gyülekezetünkben szervezett Házaspáros körről. Ez 7 házaspárt jelent, és 14 gyereket. Ha mindenki ott van. :) Persze, van, amikor valaki beteg, vagy a gyerekek, esetleg valami közbejön, de sokan vagyunk, amiért hálásak vagyunk az Úrnak.

Nos, egy ilyen alkalommal született egy ötlet, hogy mi lenne, ha a gyerekeinknek célirányosan szerveznénk BIBLIAKÖRT. Mert Fehérváron az egyik gyülekezetben van a játékosabb, a befogadó alkalom, ami inkább az éneklésről és a kézműveskedésről szól, de igazából az is cél, hogy a gyerekek megismerjék jobban Jézust, és mellette döntsenek. Mert most őszintén, melyik keresztény szülő nem szeretné ezt?

Nos, délutánra ezt a  bibliai beszélgetőkört szerveztük. A tékozló fiú történetét dolgozták fel a gyerekek. Először magát a történetet olvastuk fel, aztán kérdéseket kaptak, végül három csoportra oszlottak. Az egyik csapatnak színdarabként kellett feldolgoznia a történetet az apa szemszögéből, a másik csapatnak pedig, mai korabeli smseket kellett írni a fiú oldaláról. Az legkisebbek 3Ds kiskönyvet készítettek.

A figyelő, gondolkodó tekintetek: 


 A színjátszó csoport:
Zsófia lányom nagyon élvezte a szereplést. Van benne némi ilyen hajlam. :)
A nagyobb gyerekek, és a fiúk inkább az sms részét vállalták be, de nagyon jók születtek. 

 
 A kicsikkel pedig én voltam, és önmagamhoz híven alkottunk.
Ezt:
 
Jó kis nap volt, áldásos és áldott.

Itt találhatjátok meg a sablonját. :)

1 megjegyzés: