2022. augusztus 6., szombat

Sorozat - CB.Strike - Nagyon jó!!!

 A nyár nálam általában azzal telik, hogy próbálom bepótolni az olvasnivalókat és a sorozatokat, amit a tanítási időszak alatt nem tudok megnézni. Persze, le vagyok maradva rendesen így is, de azért találtam egy jó sorozatot.

Általában úgy választok, hogy tudom, hogy milyet szeretnék nézni. Igen, tudjátok, ismertek, inkább a krimik és a nyomozós filmek, sorozatok a kedvenceim. De persze azok között is van olyan, ami nem tetszik. Az előző alkalommal egy ilyenről írtam. Most viszont rátaláltam egy nagyon jó sorozatra. Tényleg nagyon jó.

 
Én nem tudtam, csak amikor utána olvastam, hogy ez a sorozat eredetileg regény formájában íródott. Engem általában nem szokott zavarni, ha van film és könyv is, az sem zavar, ha átírják a könyvet. Mint például a Bridgerton család esetében. Elolvasom a könyvet, aztán megnézem a filmet, majd eldöntöm, hogy tetszik-e, vagy sem. Tudom, sokakat zavar az ilyesmi. De én már nem szoktam azzal foglalkozni, mint ír, mond egy kritikus. Elolvasom, megnézem, és én eldöntöm.

Szeretem az olyan krimiket, amiben elsősorban nyomoznak és nem lőnek. Az akciókat is szeretem, de a nyomozósokat jobban. Amikor valaki az eszét és a logikáját használja. 
Gondoltam, belekezdek, és nagyon jól tettem. Az egyik legjobb sorozat, amit mostanában láttam.A bűnügyek szövevényesek, vannak benne érzések, küzdelmek, nem felületesen ismered meg a szereplőket. Tudod, hogy honnan hova jut el.

De a legjobban akkor lepődtem meg, amikor megtudtam, hogy a könyvet egy Robert Galbraith nevű ember írta, akiről persze nem tudtam semmit. Végül kiderült, hogy ez J.K.Rowling álneve. Tudjátok, aki a Harry Pottert írta. Na, igazán leesett az állam. Én a Harry Potter kimondottan nem szeretem. Valószínűleg, sőt biztos, hogy az egyik oka a sok varázslás meg bűbáj, ami tőlem igen távol áll.

Szóval, tényleg meglepődtem. De ez a krimis írás, jó lett.

Tom Burke és Holiday Granger szerintem nagyon jók együtt. És ez a nő gyönyörű!


Adva van egy csendes, keveset beszélő katonai nyomozó (bár nekem még mindig Jack Reacher a kedvencem!), aki Afganisztában egy bombatámadás során elvesztette a fél lábát, de utána is nyomozó volt, meg rendőr. Majd magánnyomozó lett belőle. És hozzá érkezett egy nő, aki pszichológushallgató volt, de aztán abbahagyta az iskolát, mert érte egy trauma. Nem mondom meg, mi, mert nagyon ajánlom megnézni, már aki bírja az ilyesmit.

Még csak 4 évad van fent, és az írónő 10 könyvet tervez, úgyhogy meglátjuk... Még az is lehet, hogy megveszem a könyveket... 
Szóval, én nagyon ajánlom.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése