2010. április 30., péntek

Helyzetjelentés

Tényleg annyi minden történt az utóbbi időben, hogy nem is tudom, hol kezdjem.
  • Lassan elmaradnak az alvás körüli hisztik. Emiatt nagyon büszke vagyok rá. Sokat küzdöttünk. Sokáig nem tudtam mit csinálni, azt gondolom, hogy a lehető legtöbb módszert bevetettem, de mind sikertelennek bizonyult. Aztán történt valami. Gondoltam, veszteni nem vesztek semmit, így megbeszéltük, sok-sok közös imádkozás után, hogy minden olyan este után, amikor szépen elalszik EGYEDÜL, akkor rajzoljunk egy napocskát a naptárba. Nagyon szereti, amikor rajzolunk, így azt mondta, hogy jó. És már rengeteg napocskánk van! És tényleg hisztimentesen alszunk el. Az elején odabújok még hozzá, engedem simogatni a hajamat, amit egyébként nem szeretek. Idegesít, ha valaki piszkálja a fejemet, de az ember a gyermekének elnézi :) Ott vagyok mellette egy kicsit, beszélgetünk, simizem, imádkozunk, kérjük Istent, hogy adjon jó éjszakát, hogy hiszti nélkül aludjon el, és gyorsan. Az elején nehezen ment, mert mindig leszállt az ágyról. Néha bemászott az ágy alá vagy a kiságyba, és mindenféle lehetetlen helyzetben voltunk, de ez elmúlt. Úgyhogy az alvással nincs gondunk. Hála Istennek!
  • Az új probléma, amivel meg kell küzdenünk az az irigység. Eddig sosem volt ilyen gondunk, de most előjött. Nem szívesen adja oda a játékait, és azért, ha nem az történik, amit szeretne, akkor igen tud hisztizni. Szóval, a hiszti mégsem múlt el, csak átalakult. :) Persze nagyon küzdünk. Nem vagyunk azok, akik azt mondják, hogy majd kinövi. Sok tekintetben keményen kell fellépni.

  • Szerveztünk egy gyermektanítói konferenciát, ami nagyon jól sikerült. Minden évben van nyári táborunk, és szerintem nagyon fontos a gyerekeket evangelizálni, beszélni nekik a jó Istenről. Ilyenkor megbeszéljük a felmerülő problémákat, ötleteket adunk egymásnak meg ilyesmi. Jó volt. Eljött velem a nagy Ő is, mert a cipekedés már nem az én műfajom. Nem is igazán engedi.
  • www.kerak.hu/downloads/TaboriTajekoztato2010.pdf
  • Ugyanis nagyon kerekedek. Igen nehezen viselem már. Szeretek kisbabát várni, és nagy élmény. De azt kell mondjam, hogy ez a terhességem sokkal nehezebb, mint az elsőnél. A kisember sok energiámat elvesz, kivesz. Már közel vagyunk a célhoz, és így még nehezebb. Nem panaszként mondom. A készülődéssel, a pakolással telnek a napjaim. Kicsit fáradtabb vagyok, és jelen helyzetemben úgy érzem magamat, mint egy anyabálna, de azért nagyon várjuk már, hogy megérkezzen. Már a mosogatóhoz sem férek oda :)))
  • A kertünk is nagyon szép. Szegény Őm dolgozott benne nagyon sokat. Már az is küzdelmet jelent, ha fel kell menni, mert szinte egy hegyünk van. :) És már nagyon szép minden. Lassan kibújnak a finom zöldségek és ez nagyon jó!

ZSÓFI NAGYON SOKAT SEGÍT NEKEM. Ő IS ÉLVEZI A HELYZETET, ÉN MEG ÖRÜLÖK NEKI.
Persze az még nem igazán megy, amikor maga után kell elpakolni, de minden másban szívesen részt vesz.


A porszívózás mindig is nagy kedvence volt.

Kókuszos süti készül apának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése