2010. szeptember 1., szerda

Segítség!



Azt hiszem, megint a végsőket rúgom. 
Mi másról is szólna ez az egész, mint az alvásról. Már egyszer olyan szépen alakultak a dolgok, viszonylag időben lefeküdtünk, viszonylag időben elaludtunk, elmaradt az örökös hiszti és sírás, és én persze azt gondoltam, hogy ez majd így fog folytatódni. Óh, mennyire tévedtem!
Kicsi lányom újra kezdte, és én egyre jobban ideges leszek. Pedig alapvetően nem vagyok egy idegeskedő alkat. Nem húzom fel magam semmi olyasmin, aminek látszólagos értelme sincs. De az alvással kapcsolatban sikerült kicsit kiborulnom. 
Tényleg nagyon jó fej Zsófi. Nem egy problémás alkat. Szófogadó és nem kell aggódnom, hogy megyünk valahova és a földhöz veri magát, nem hisztizik.Illedelmes a korához képest. Ügyesen szól, ha vécére kell mennie (most vagyunk a leszoktatás időszakában). Szépen, választékosan  beszél. 
2,5 éves, és tudom, ez egy dackorszak is, amiről már szintén írtam itt és csak remélem, hogy elmúlik. Nagyon szeretem Őt, de ez az alvás kiveszi az energiámat. Azt mondhatom, hogy minden lehetséges módszert kipróbáltam már, amit olvastam, amit mondtak, amit hallottam. Elhihetitek, hogy mindent megpróbáltam és próbálok, de semmi hatás, semmi, ami beválna. 
Úgyhogy most egy ideje (kb. 2 hónapja) ott tartunk, ahol eddig. Hosszú, fárasztó és indulatos cirkuszolás az elalvással. Zsófi azért akad ki, mert menni kell aludni, én azért akadok ki, mert nem alszik, apa meg azért akad ki, mert ő meg aludna, hiszen korán kell kelnie, de nem tud, mert Zsófi nem alszik. 1,5 órás műsor után aztán elalszik, és mint a kisangyal, reggelig alszik is. Próbáltam később is lefektetni, de akkor is ugyanez volt a menet. Tényleg nem tudom és tényleg tehetetlen vagyok. 
Ha van valamilyen ötlete valakinek, segítsetek! Mindenre vevő vagyok.
A legutolsó módszer az volt, hogy minden egyes szép elalvásért rajzoltunk egy napocskát a naptárba, és ez is működött. Már ez sem. Nem motiváló tényező, noha minden alkalommal kéri a napocskát. Katicát azért kap, ha a vécébe vagy a bilibe pisil. Abból elég sok gyűlt össze.

Tudom jól, hogy egy anya nem emelheti fel a hangját és nem lehet indulatos. Sajnos az alvások többsége kihozza belőlem ezt, és azt sem titkolom, hogy kikap Zsófi. És érdekes módon ezután pillanatok alatt elalszik. Persze nem tervezem, hogy akkor ez a Megoldás, ezért kérek segítséget, hátha valakinek valamilyen jó ötlete van, vagy volt hasonló helyzetben, vagy végigcsinált hasonlót!
Segítsetek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése