2021. augusztus 23., hétfő

Vega Vadas

Ez az étel nagyon egészséges, mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek egyaránt, hisz szinte mindenféle zöldséget tartalmaz.

Hozzávalók: 8 szója szelet, 3 db sárgarépa, 3 db petrezselyem + zöld, 1 db közepes fej karalábé, 1 nagy fej hagyma, 1-2 kelkáposzta levél, kis fej zeller + zöld, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, só, olaj, 2 dl tejföl, (vegán tejföl) 2 teáskanál mustár, 1 evőkanál liszt.


Elkészítése: 

A szója szeleteket a szokásos módon (ahogy már sokszor írtam) előkészítjük, előző este, a boltokban kapható Vad pác fűszerkeverékkel és olajjal sóval vegyítve. (Én nem szoktam előző este bepácolni, csak reggel, mikor készítem, így is jó.) 

A zöldségekre annyi vizet öntsünk, hogy épp ellepje, puhára főzzük majd a levét leszűrjük. A karalábét, ha fás, a zöldeket, a paradicsomot, paprikát, babérlevelet, kiszedjük a zöldségek közül mert ezekre nincs szükségünk. A fenn maradó zöldségeket a lé egy részével összeturmixoljuk, és összekeverjük a többi lével. Annyi levet hagyjunk, amennyi mártást szeretnénk. 

A szója szeleteket lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalát barnára sütjük, és belerakjuk az elkészített lébe Tejfölbe belekavarjuk a mustárt, csapott kanál lisztet, felengedjük a mártásból kivett kb. 2 dl lével. (Erre azért van szükség, hogy ne legyen csomós a mártásunk) Beleöntjük, és ismét felforraljuk. Vigyázzunk, mert ilyenkor könnyen odaég a szója szelet az edény aljára!

Spagettivel tálaljuk. Ez most nokedlivel készült, mert nálunk igazán mindegy. :) 

Elkészíthetjük szója nélkül is, így is tartalmas tápláló ételt kapunk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta szívesen megkóstolnám.A csak zöldséges változata is igen finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mindig van hozzá szója. Akkor viszont csak spagettivel eszik meg. :)

      Törlés
  2. Hú, ez nagyon jól hangzik. Kipróbáljuk. :)

    VálaszTörlés