Ez az étel nagyon egészséges, mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek egyaránt, hisz szinte mindenféle zöldséget tartalmaz.
Hozzávalók: 8 szója szelet, 3 db sárgarépa, 3 db petrezselyem + zöld, 1 db közepes fej karalábé, 1 nagy fej hagyma, 1-2 kelkáposzta levél, kis fej zeller + zöld, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, só, olaj, 2 dl tejföl, (vegán tejföl) 2 teáskanál mustár, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése:
A szója szeleteket a szokásos módon (ahogy már sokszor írtam) előkészítjük, előző este, a boltokban kapható Vad pác fűszerkeverékkel és olajjal sóval vegyítve. (Én nem szoktam előző este bepácolni, csak reggel, mikor készítem, így is jó.)
A zöldségekre annyi vizet öntsünk, hogy épp ellepje, puhára főzzük majd a levét leszűrjük. A karalábét, ha fás, a zöldeket, a paradicsomot, paprikát, babérlevelet, kiszedjük a zöldségek közül mert ezekre nincs szükségünk. A fenn maradó zöldségeket a lé egy részével összeturmixoljuk, és összekeverjük a többi lével. Annyi levet hagyjunk, amennyi mártást szeretnénk.
A szója szeleteket lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalát barnára sütjük, és belerakjuk az elkészített lébe Tejfölbe belekavarjuk a mustárt, csapott kanál lisztet, felengedjük a mártásból kivett kb. 2 dl lével. (Erre azért van szükség, hogy ne legyen csomós a mártásunk) Beleöntjük, és ismét felforraljuk. Vigyázzunk, mert ilyenkor könnyen odaég a szója szelet az edény aljára!
Spagettivel tálaljuk. Ez most nokedlivel készült, mert nálunk igazán mindegy. :)
Elkészíthetjük szója nélkül is, így is tartalmas
tápláló ételt kapunk.
Nagyon guszta szívesen megkóstolnám.A csak zöldséges változata is igen finom lehet!
VálaszTörlésNem mindig van hozzá szója. Akkor viszont csak spagettivel eszik meg. :)
TörlésHú, ez nagyon jól hangzik. Kipróbáljuk. :)
VálaszTörlés❤️
Törlés