2011. február 7., hétfő

Pedagógia és filmek

Ma kettesben voltunk itthon Nimróddal. Zsófi még tegnap elment mamához, apuka dolgozik. Gondoltam, "kirúgok a hámból" - ahogy mondani szokták. Jól megnéztem egy filmet. Persze közben készült egy kis szilvásgombóc, mert már nagyon régóta terveztem. Képet sajnos nem tudok készíteni, mert akármikor beleteszem az akkumulátort, hogy fényképezzek, akkor nem működik. De higgyétek el, lettek gombócok, jó nagyok. 
Szóval, a film. Szeretem a filmeket, és szeretem azokat, amelyeknek van értelme és tartalma. 
Antonio Banderas nem tartozik a kedvenceim közé, inkább közömbösnek mondanám. Úgy értem, megnézem a filmjeit, de ennyi. Most viszont megnéztem egyet, és örülök neki.
Egyébként is szeretem az olyan típusú filmeket, amikben táncolnak. A táncot nagyon szeretem. De csak és kizárólag a balettet és a társas táncokat. Emlékszem, amikor kicsi voltam, anyukámmal és a nagyszüleimmel mindig ott ültünk a tévé előtt, és néztük a Savaria táncesteket. Gyermekként már magával ragadott. Sajnos nem adatott meg nekem, hogy táncoljak. Mármint értelmes táncra gondolok, és nem azokra az ugri-bugri idétlenségekre, már bocsánat, amit ma táncnak neveznek. Még mindig vágyom rá. Nem azért, mert bármilyen céljaim is lennének velem, csupán a mozgás öröméért. De hát úgy van az, amikor valakinek se ütemérzéke, ráadásul botlába van, azon kívül gátlásos és izgulós, nem is beszélve a keresztszalag-szakadásáról, amitől fáj a térde... így nehéz. Így maradnak a filmek.
És még néhány másik, pedagógiai szempontból is értékes és ÉRDEMES MEGNÉZNI film. Még akkor is, ha már sokszor láttuk. Én mindig tanulok belőle.
BANDERAS TÁNCOL ÉS TANÍT! JÓ!
Sokak kedvence Robin Williams is. Szerettük őt, mint Úrt, az űrből, de ebben a filmben nagyon jó. És alapvető klasszikus. HOLT KÖLTŐK TÁRSASÁGA.

Ó, KAPITÁNY, KAPITÁNYOM! - a mozdulat, amitől nekem a kedvencem ez a film :) és talán sokaknak.


Amikor a Veszélyes kölyköket láttam (ez már nagyon régen volt) sokáig nem akartam megnézni újra. Eléggé megviselt, ugyanakkor nagyon nagy hatást tett rám. Hogyan lehet az irodalmat megszerettetni olyan kallódó fiatalokkal, akiknek az élet a küzdelem és a veszély.


ÉS A NAGY KEDVENC. AZÓTA SEM LÁTTAM ETTŐL JOBB PEDAGÓGUSRÓL ÉS NEVELÉSRŐL SZÓLÓ FILMET. SZENZÁCIÓS. FENOMENÁLIS!
A mai napig nagy hatással van rám ez a film.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése