2014. július 2., szerda

Fantázia nélkül

nem érdemes élni.
Én gyermekkoromban soha nem unatkoztam. Mindig találtam magamnak valami játékot, elfoglaltságot. Az én gyerekeim szájából sokszor elhangzik: Unatkozom, mit csináljak?
Nálatok is elhangzik ez a mondat?
Még úgy is, hogy van program, feladat, tennivaló?

Mivel napok óta nem alszok (ma sikerült a legkevesebbet produkálnom az elmúlt hét alatt - 1,5 óra!), nem igazán jut időm és energiám a gyermekeimnek programot szervezni. Mondjuk ők is betegek, és nekik sincsen kedvük hozzá. Kata baba meg főleg nagyon nyűgös. Így ez a gondolat most duplán igaz nálunk.
Ugyanis kicsit amolyan "Mindenki kibontakozhat, vér ne folyjon, és ne verekedj!" játékot nem játszhatnak. Elég jól sikerül.
(Mondjuk így, hogy Zsófia nincs itthon, nincs is vita és veszekedés.) :)


"Sok szülő aggódik, hogy a gyereke unatkozik, ezért telezsúfolják a napját programokkal. Pedig az üres órák tanítják meg a gyerekeknek, hogyan teremtsék meg a saját boldogságukat."


idézet az "Over-scheduled Child" című könyvből

Én személy szerint nem is tartom helyesnek ezt. Egyszer láttam egy riportot, amikor a Polgár lányok apukája  edzette az unokáit. Minden percüket beosztotta. Sakk és ping-pong, pihenésként fejben sakk, meg a tanulás, de nem tudom... Lehet zsenik és remek sportolók lesznek, de én jobban szeretem, ha GYEREKEK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése