2021. június 23., szerda

Melegség

Olyan idő van, hogy én mindig erre vágyom. Állandó meleg, izzadás és hőguta kerülgeti az embert. Én nem szeretem a nyarat, nekem az ősz a kedvenc évszakom. Meg a tél, mert ezek ellen lehet védekezni, de a nyár... Na, azt nem igazán bírom. Nálam például erős égés van ilyenkor, ha csak egy kicsit is kiteszem magamat a napsugárzásnak. Ha rajtam múlik, nem is megyek ki. A gyerekekkel szoktunk a Balatonra menni, de ez idén elmarad, így nem áll fenn ilyen formán (teljes test) az égés. Itthon felállítottuk a medencét, a gyerekek belemennek, jól érzik magukat benne, én pedig sétálok benne egyet, mert lehűti. Nyáron amúgy is előjön a dagadt bokám, amivel évekkel ezelőtt nem kezdtek semmit, és mivel bedagad, kétszeresére, nem igazán tudok szandált húzni. Kb. 2 éve nem volt a lábamon szandál, mert nem megy bele. :( Azt mondta az orvos, hogy majd elmúlik, de ez a veszély nem fenyeget. 

Úgyhogy mostanában nekem ez a wellness program. Az itthoni fürdés. Idén nem is vágytunk sehova sem. Mondjuk ebben van egy kis lázadás is, meg szolidaritás-szerűség, de a gyerekek táboroznak, nyaralnak. A mi közös nyaralásunk az lesz, hogy hazamegyünk a szüleimhez, amit nagyon várok, és amit nagyon szeretek és várok  is. De ennyi. Aztán jövünk haza. Nálam mindig nyitva a Terasz, bárki beugorhat, vendégül is látom. De az biztos, hogy ha fáradt vagyok, és nyűgös, akkor - mint azt már oly sokszor mondtam - ez a pihenés. Bor nélkül. :) Macskával.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon megértelek, én is az azonnal leégős típus vagyok. Nahát, alig akarom elhinni, hogy nem mentek idén sehová, mindig olyan mozgalmas nyarakról szoktál beszámolni. :) Bózsva is kimarad? Nekem 3 hét szabadságom lesz csak, így nálunk is főleg a gyerekeknek lesz programjuk, ez az év ilyen felénk is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bózsván már nagyon régen voltunk. A gyerekekkel eddig a Balatonhoz mentünk, Férj cégének van ott üdülője, negyed annyiba kerül.
      A gyerekek mennek, alig lesznek itthon, de most valahogy nem volt kedvünk. A szüleimhez megyünk, és csinálunk egy kis alföldi túrát, hogy a gyerekek lássák, anya honnan jön.
      Ráadásul mi szolidálunk azokkal, akik nem mehetnek be különböző helyekre. Mert mi sem vagyunk oltottak, így leredukálódott a lehetőségünk. :) Ennyi.

      Törlés