2023. március 25., szombat

Noé és az özönvíz

 Ádámnak és Évának sok gyereke lett. Hamarosan az egész Föld tele lett emberekkel. De az emberek nem szerették Istent, és nem engedelmeskednek neki. Isten szomorú volt, hogy ilyenné vált az ő világa. De volt egy ember, aki miatt Isten nagyon boldog volt. A férfi neve Noé. Noé és családja szerette Istent, és engedelmeskedtek neki. Isten azt mondta Noénak, hogy mivel az emberek rossz dolgokat tesznek, helytelenül élnek, bántják egymást és gonoszak, muszáj valamit tennie. Elmondta Noénak a tervét, hogy özönvíz lesz a Földön, és sajnos el kell, hogy pusztuljon az emberiség. Azt mondta Noénak, hogy építsen egy nagy hajót. Ez arra elég lesz, hogy őt és a családja biztonságban lesz. És azt is mondta, hogy állatokat is vigyen fel a bárkára, mert nekik is túl kell élniük az özönvizet. Noé engedelmeskedett Istennek. Nem tudott ellent mondani neki, mert szerette Istent, és bízott benne.

Így bár nagyon nehéz volt, de elkezdte építeni a bárkát. Azért volt nehéz, mert akkor még senki sem látott esőt, nem ismerték. Isten sohasem adott esőt nekik, mégis gondoskodott arról, hogy legyen vizük. Az ismerősei, barátai, a körülötte élő emberek pedig csúfolták és gúnyolódtak Noén. Nem értették, hogy miért építi a hajót, amikor nincs is víz. De Noé nem törődött velük, hanem végezte a feladatát.

Amikor Noé befejezte a hajó építését, és bement a bárkába, akkor hamarosan elkezdett esni az eső. Napokon át esett. És ahogy Isten tényleg mondta, csak Noé és családja menekült meg, és azok az állatok, akik a bárkába mentek. Noé pedig nagyon hálás volt Istennek.


Egy nap elállt az eső. Hamarosan a víz kiszáradt, és Noé családja, valamint az összes állat, aki a bárkán volt, elhagyta a hajót. Szárazföldet értek. 
Isten megígérte Noénak, hogy újra benépesíti a földet. De azt is megígérte, hogy soha többé nem lesz özönvíz a földön. Minden szivárvány erre emlékeztessen minket, hogy Isten megtartja az ígéreteit!






Szeretettel ajánlom ezt a tanulmányt:
Állatok a Bibliában
Ehhez a történethez szeretettel ajánlom az Állatok a Bibliában című tanulmányomat, amelyből egy kis ízelítőt láthattok a Noé történetéhez kapcsolódóan.
A tanulmány megrendelhető itt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése