2010. július 7., szerda

Tűzbiztos házasság

A tortát megettük. Nem állt úgy össze, ahogy szerettem volna, de ettől még nagyon finom lett. De azért nem hagyjuk kárba veszni.
Függetlenül attól, hogy nem nagyon vagyunk tortásak (a boltokban találhatók mind nagyon édesek, túl sok benne a cukor és rettentő édesre készítik), a házi alkotásokat igen szeretjük. Mondhatom azt, hogy van egy olyan anyósom, aki remek műalkotásokat készít, szenzációs sütiket alkot és hm... nyami... meg minden.
Néha az én édes Őm megkér, hogy ezt-azt süssek meg, de mivel a családban leginkább én vagyok az édesszájú, ezért néha magamnak megsütök ezt-azt, bár meg kell mondanom, ha valami meggyes, akkor az hamar elfogy. A meggyes sütiket nagyon szereti az én Édes Uram.
A sósak bezzeg... Nincs az a pogácsa vagy sós tészta, ami el ne fogyna.
Egy alkalommal, amikor az egyik áruházlánc Olasz napot hirdetett, megkérdezte Ő, hogy "És nálunk mikor lesz olasz nap?" Ó, szinte vártam. Ez nálunk ugyanis egyenlő a pizzával. Úgyhogy nemcsak akkor, de tegnap is pizza nap volt. Ez olyan utólagos születésnapi ajándék. Talán nem lep meg senki, de ennyi maradt, így gondoltam, gyorsan lefotózom.

  paradicsomos-mozzarellás és chilisbabos

De igazából arról szeretnék írni, hogy tegnap megnéztünk egy filmet.
Ha valaki emlékszik még :), eredetileg úgy indult ez a blog, hogy a házasságról lesz szó és minden ezzel kapcsolatos témával. Mostanában - bár rengeteg könyvet olvasok, meg előadásokat hallgatok meg beszélgetek emberekkel, - inkább a családom az, ami leköt. Ők jelentik a mindennapok fontosságát nekem. Azt vallom, hogy bár nagyon fontos mindenben az elmélet, a legfontosabb a gyakorlat.


Az én házasságom boldog. Tényleg ki merem mondani, hogy Boldog vagyok. De ez nem attól van, hogy az ember összeházasodik és kész, aztán lesz ahogy lesz. Minden nap egy küzdelem a szónak abban az értelmében, hogy ne "én" legyek a legfontosabb, az első önmagam életében. Ez a kulcsa a jó házasságnak. Oda tudok-e figyelni a másik szükségleteire, kedves tudok-e lenni vele akkor is, amikor éppen rosszul szól a másik; tudom-e szeretni akkor is, amikor nem az történik, amit én szeretnék?
Rajtakaptam magam sokszor azon, hogy megszomorodott a szívem, mert nem úgy történtek a dolgok, ahogy én elképzeltem, amit én szerettem volna. Azon gondolkodtam, hogyan fogom megmondani neki, mert sajnos néha tudok elég nyers lenni emberekkel. (Egyszer nagyon megbántottam valakit, sok ember előtt beszóltam neki, és utána nagyon-nagyon kellemetlenül éreztem magam. Azóta figyelek arra, hogy kinek hogy és mit mondok.) Így van ez a nagy Ővel is. Higgyétek el, nem túlzás, amit mondok, - aki ismeri Őt tudja, hogy így van - egy hihetetlenül türelmes, nyugodt valaki ő. Nem igazán láttam még türelmetlenségnek azokat a jeleit, amik kiborulásra adnának okot mellette. Máshogy kezeli ezeket a dolgokat, mint például én. De soha nem fekszem úgy le, hogy harag legyen a szívemben. Nem is tudok rá haragudni, nem lehet rá haragudni, mert NAGYON-NAGYON SZERETEM!
Tényleg. 
Minden nap egyre hálásabb vagyok azért, hogy Ő lett az én férjem, hogy megoszthatom vele az életemet, a mindennapjaimat, a kalandokat a gyerekekkel, a nehézségeket, a gondokat, a küzdelmeket. Együtt van értelme és csak így van értelme. 

Én mindenkinek ilyen boldog házasságot kívánok. Nem küzdelemmenteset, mert az unalmas és nem fejleszti sem a jellemet, sem a házasságot, de sok-sok örömet és élményeket, és nagyon sok beszélgetést! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése