2011. április 22., péntek

Fejlesztő feladatok kicsiknek

Néhány ötletes feladatot osztanék meg, amit megcsináltunk Zsófival. Ezeket nem én rajzoltam. Egyrészt kevés az időm mindent megrajzolni, amit szeretnék, másrészt pedig nem is vagyok olyan jó rajzos, mint amennyire szeretnék lenni. Szerintem mindenféle könyv, füzet, tanulmány alkalmas a tanulásra.
Régebben csinálgattuk ezeket a feladatokat, de még mindig nagyon szereti, ha előkerülnek. Szeret tanulni, mindig várja ezeket az alkalmakat. Megpróbálom apránként feltenni.

- Melyik a kakukktojás a sorban?
 - Nagyon szereti a virágokat (mostanában állandóan Pitypangot kapok), mindenkinek ezt készítünk. Kivágjuk, kiszínezzük, szívószálat rakunk rá, és osztogatja. :)
Itt kiszíneztük, és a vonal mentén megpróbáltuk a cserepet megrajzolni.


- Számolni már elég jól tud 10-ig, mostanában ismerkedünk a számok képével is. Persze ez még nem megy olyan jól.



- Cicamániás vagyok, így kicsit a családom is. Sokszor és sokat rajzolok macskákat. Már Nimródon is látszanak a tünetek :)
Melyik cica hasonlít a felsőhöz?


- Próbálom a figyelmét is fejleszteni, ami nem túl könnyű, hiszen kb. 10 percet tud figyelni, kivéve, ha valamilyen meséről van szó vagy könyvről, de igyekszünk. Azt szeretném megtanítani, hogy az apró dolgokat is észrevegye. Keresse meg a két különbséget! (Lehet bármennyit. Szerintem kettő elég.)

- Ki mit eszik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése