2012. augusztus 21., kedd

Rendrakás és gyűjtögetés

Tegnap egyedül "ünnepeltem" itthon.
Nagy Őm és a gyerekek elmentek a mamához, és én újra kibontakozhattam.
Ablakokat tisztítottam, mert már nagyon ráfért, lomtalanítottam,  mert még mindig túl sok dolgunk van, és már nem férek tőle. Dobozba pakoltam nagy Őm dvd-it, lemezeit. Kidobáltam papírokat, régi újságokat, amiket már nem használunk. - (Még így is van egy halom régi - gyerekkorunkban volt régi Kockás, Hahota és képregény. - Ha tudtok valakit, akit érdekel, szóljatok, legetek szívesek!)

Néha arra vágyom, hogy bárcsak kicsit nagyobb lenne a ház, mert akkor több minden férne el benne. Több helyre tudnék pakolni...
Olyan jó lenne, ha mondjuk lenne tetőtér a házunkon, mert akkor még néhány dolgot el tudnék rakni. Olyan jó lenne pl. egy külön dolgozószoba, ahol az én kis dolgaimat tárolhatnám, gyűjtögethetném...
Amikor megvettük a házat, azt gondoltuk, ez elég nekünk. Aztán jött Zsófi, és még így is elég volt, bár nagyon sok holmink volt akkor is. Nimród után, azt kell mondjam, már nem férünk.

Pedig én nem vagyok gyűjtögető. Nem tudom, ismeritek-e azt a sorozatot (én a Spektrumon láttam), aminek ez a címe. Gyűjtögetők. Itt néhány megdöbbentő képet láthattok.
Olyan emberekről szól, akiknek a háza kívülről olyan, mint mindenki másé, de belülről katasztrófa.éve Megtöltik a kacatok, a ruhák, papírok, karácsonyi díszek, dobozok, amelyeket ki sem nyitottak, és ezekhez ragaszkodnak beteges szenvedéllyel. Szakemberek egész sora próbál nekik segíteni, hogy megszabaduljanak azoktól a dolgoktól, amiket az k, évtizedek során összegyűjtöttek. Terapeuta, profi rendrakó, takarítócsapat van jelen. És ott a család, akik próbálják meggyőzni, hogy így nem jó élni.
Egy-egy résznél tényleg elszorul a szívem.
Én nem tartom magam egy rendmániás embernek, néha nálam is szalad a ház, és nem pakolok mindig mindent a helyére. De sohasem tudtam, hogy léteznek ilyen emberek, akik ennyire gyűjtögetnek. És hogy ez mennyire betegség.

Mindenesetre úgy örülnék annak, ha lenne lehetőségünk arra, hogy legyen még néhány szobánk. Elköltözni nem tudunk, lévén nagy kölcsön a házon :( - de nem is igazán szeretnék innen, mert szeretek itt élni. De álmodozom arról, hogy egyszer több szobánk lesz ...
Pedig amikor Zsófiát vártuk, már akkor is egy szobát ketté vettünk. Úgyhogy most két szobából 3 lett.
Csak még mindig kicsi...

Ti szoktatok gyűjtögetni? Nem úgy gondolom, ahogy a képeken látszanak, hanem csak vannak dolgok, amiket gyűjteni szoktatok?
Nekem a könyvek voltak, de már azoktól sem férek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése