2012. augusztus 1., szerda

Strand és mozi

Tegnap a gyerekek a mamával a strandon voltak. Én annyira nem lelkesedem a strandolásért.
Zsófi és Nimród is nagyon élvezte.
Úgyhogy én itthon végre köthettem egy kicsit... Annyira jó volt kicsit mást csinálni, mint általában. Pedig lett volna mit csinálom, gazoltam is egy kicsit, pakolgattam is, de adtam magamnak egy kis időt. És jó érzés volt.
Ki mondta, hogy egy anya nem pihenhet néha?
Ki mondta, hogy egy anya nem engedhet meg magának, hogy a saját kedvébe járjon?
Egy kis időt igen is kell töltenie egy nőnek a saját kedvtelésére is!
Ugye? És mivel már régen kötöttem, és most megint a kezembe került egy-két jó kis fonál, gondoltam...
Miután nagy Őm megjött a munkából még nekiálltunk a kinti "gazüzenetnek" :) Ez sem volt könnyű menet, de mi nyertünk!
Miután a gyerekek hazajöttek, elég hamar elaludtak. Elfáradtak. Ennek nagyon örültünk.

Este pedig megnéztünk egy filmet. Ritkán van ilyesmire lehetőségünk.

Eszembe jutott az a reklám, amikor a fiú és a lány a moziba mennek. Ott állnak a plakát előtt. A lány egy romantikus film előtt, a fiú meg egy akció film plakátja előtt. És persze, ki nyer benne? A lány. Mert sejtelmesen, mint Marilyn Monroe-nál a szél felkapja a szoknyát... és ez ugye elég egy pasinak...(Persze ez egy betét-reklám, de most nem ez a lényeges.)
Na én kivagyok ettől a reklámtól. Miért kell mindig mindennek úgy lennie, hogy nekünk nőknek be kell vetnünk a csáberőnket, és mi nyerjünk? Az legyen, amit akarunk? Miért kell felhasználni a szexuális vonzerőt ahhoz, hogy elérjük, amit akarunk, szeretnénk?

Ezek zavarnak, és ezekben nem hiszek!



És most csak a legszelídebb dolgokat hoztam ide.

Kaptunk 2 óra szabadidőt. És filmet néztünk. És nem romantikusat, noha én néha szívesen megnézem ezeket. Mivel szeretem nagy Őmet, és ritkán van lehetőségünk pl. közös filmnézésre, úgy szoktunk megoldani, hogy egyszer olyat, amit én szeretnék (és ezek nem romantikus filmek általában), egyszer olyat, amit nagy Őm szeretne. Én utoljára a Bakancslistát választottam, amit meg is néztünk együtt.
Most az Ő kedvébe jártunk. Batmant néztünk.
Meg kell mondjam, mindig fenntartásaim vannak. Mondom ezt úgy, hogy láttam az összes Batman-filmet (lévén két bátyám). Szerintem nem igazán sikerült jó filmet készíteni a legtöbb filmből. Amikor először láttam az elsőt Michael Keatonnal, nem igazán tetszett. Nagyon messze volt a képregénytől. Nem is emlékszem már a filmre, csak arra, hogy Jack Nickolson abban is milyen jó volt! Aztán elkészült a Mindörökké Batman, amiben Val Kilmer volt Batman. Na, azt viszonylag sokszor láttam. Val Kilmer miatt, de szerintem abban Jim Carrey volt a legjobb. A George Clooney-s Batman katasztrófa volt számomra, még így is, hogy Clooney-t egy vonzó férfinek tartom. De mindig szenvedek az erőltetettségtől.

Így indultam ennek a filmnek is, de azt kell mondjam, kellemes csalódás volt. Függetlenül a sok akciótól, egy-két félelmetes jelenettől, de jól sikerült. Rengeteg nagy név is szerepelt ebben a filmben. Mintha Hollywood nagyjainál presztízskérdés lenne, hogy csak egy kis szerepet a Batmanben. (Morgan Freeman, Gary Oldman, Rutger Hauer,Michael Caine, Liam Nesson, és a kedves meglepetés, Katie Holmes) Vele kapcsolatban is eszembe jutott néhány dolog. Szerintem igen tehetséges színésznő. De sajnos Tom Cruise feleségeként nem tudott kibontakozni. (Talán egyszer majd erről is, ha megint olyan bulváros stílusban leszek.) Igazából a Scientológiai Egyházzal kapcsolatban olvastam egy-két nagyon - számomra nagyon durva dolgot, de ez most nem ide tartozik.
Mindegy. Jó 2 óra volt. Legközelebb majd én választok. Még nem tudom mit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése