2013. március 17., vasárnap

Unalmas ovis feladatok

Szóval, ezek az úgymond ovis feladatok, amelyeket a Zsófi korosztályának meg kellene tudni csinálni.
Azt kell, hogy mondjam, hogy túl könnyű, még Nimródnak is, aki a maga majdnem 3 évével simán megcsinálja ezeket a feladatokat.
Zsófi már szinte mindent tud, amit a korosztályának tudnia kell. Az óvodában azt mondták, hogy "rajzolni nem tud". Na, gondoltam, üsse kavics! Nem lehet mindenhez érteni! Egyébként tényleg nem tud, nincs hozzá érzéke, de na és? Van máshoz!
Azt gondolom, hogy a kézügyesség fejleszthető. Én sem voltam sosem egy nagy rajzos az iskolában, és felnőttként jöttem rá, hogy milyen jó is rajzolni! De nem ehhez adatott nekem tehetség! És nem is matematikához! De van más!

Ilyenkor mondom én azt, hogy milyen jó dolog is otthon oktatni a gyermeket! Én ezt szeretném továbbra is. Persze, nagy Őm akaratát is tiszteletben tartom, mert mégis Ő a családfő, és ha Ő azt szeretném, hogy iskolába járjon, nem fogok vitába szállni vele. Mindenesetre eldöntöttem, hogy jövőre már elkezdem vele az elsős anyagot venni. Nem Férjjel :), hanem Zsófival.
Mert hogy érdeklődő, szeret tanulni, de már az ilyen egyszerű dolgokat pillanatok alatt megcsinál, és unatkozik. Szerintem az iskolában is fog, de majd meglátjuk.











Nem akarok én keresztbe tenni senkinek, csak azt szeretném, ami a gyereknek jó. És neki az, hogy lassan haladnak, nem jó!
Meglátjuk!
Nehezen hozok meg bizonyos döntéseket, de majd meglátjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése