2015. május 30., szombat

A Család

Az Úr csodás.
Tényleg az.
Hatalmas ajándék és áldás az, hogy kaphattam egy csodálatos Férjet és 3 érdekes és igazán izgalmas gyermeket az életembe.

Én - Magammal kezdem.
Mert hát ez a blog igazából rólam szól, és az én exhibicionizmusomról. Mert valljuk be, hogy akik blogot írunk, egy kicsit szeretünk a középpontban lenni. Én igen, bár alapvetően egy "darabig" csendes típus vagyok. Olyan, aki szeret beszélni (sokat), és mindig van mondanivalója (sok), és igyekszik vicces lenni (ha kellemetlen pl. egy szituáció), aki igyekszik megoldani a problémákat, pedig azok nem mindig problémák, csak én gondolom annak...
Aki szereti a csokoládét és a rénszarvasokat, és mindig mindenhol minden hintát kipróbálok (ami elbír).


Férj - Az én édes drága férjem. Ő az, aki teljesen az ellenkezőm. Csendes, visszafogott, okos, nagyon ügyes, mindig mindenre van megoldása (és TÉNYLEG VAN!!), aki nagyon keveset beszél, de két mondatával helyre teszi a dolgokat. Intelligensen és jó humorral bír. Ő az, aki megvalósítja, amit kitalálok, és fél szavakból is tudja, mire gondolok.
Szeretem, mert kiegészít engem.

Elsőszülött - A legalkalmazkodóbb és mindenkivel jól kijövő gyerekem. Nagyon könnyű vele, addig, amíg valaki hosszú távon nem akarja befolyásolni. Határozott elképzelései vannak dolgokról, de a barátság kedvéért egy darabig enged. Aztán véleményt formál.
Egyik percben nehezen jön ki a Másodszülöttel, szinte egymás torkának ugranak, máskor meg kenyérre lehet őket tenni.
Jelenleg kis tinédzserkorát éli, és ez hoz magával valamiféle kiborulós és nyávogós attitűdöt, de remélem, hogy változni fog... Nagyon remélem :)
Nagy sajtrajongó, bár enni nem annyira szeret.
Ellenben szereti a matematikát és az angolt...
Másodszülött - A lehető legbonyolultabb lélek, gyermek, akivel életem során találkoztam. És ezt nem csak úgy mondom. 12 évet töltöttem el más gyerekek nevelésével, formálásával... nos, ő az egyik olyan, akivel nehéz dolgom volt, van és valószínűleg lesz.
Egy nagyon határozott, kemény természetű gyermek ő, aki a végletek embere. De amikor éppen nem kiborul, hanem kedves és udvarol, akkor a világ legnagyszerűbb gyermeke.
Nagyon szereti a virágokat, nagyon jól énekel, remek a logikai készsége, és bár szereti a társaságot, mindig szeret külön utakon járni, felfedezni, új dolgokat megismerni.
Ő az, aki szeret enni, bár vele meg azért nem könnyű, mert sajnos semmilyen gyümölcsöt nem eszik meg, de még megfogni sem fog meg...

Harmadszülött - Nos, ő az, aki mindenki nagy kedvence. Elsősorban a gyerekeké.Jelen állapotában a legkönnyebb vele, elég jó természete van, bár már mutatkozni látszanak a Másodszülött kiborulási jelei és az Elsőszülött erőteljes kiborulásai.
De Baba nagyon kedves, aranyos, mindent megköszön és mindent odaad, minden családtaggal beszédes és nyílt szívű. Idegenek előtt azonban kb. 1 óra is eltelik, mire megszólal.
Nagyon cuki. Ő az, aki a két nagyobb tesó között a villámhárító, hiszen amikor vita alakul ki, csak odamegy, megsimogatja őket, megöleli őket, és már minden megy is tovább.
Evésileg vele vagyok a legelégedettebb...


2 megjegyzés:

  1. Szia! Hirtelen megijedtem, hogy nem írsz tovább, de örülök neki, hogy nem lett igazam. :) Hiányoznának az írásaid. Szerintem jó ötlet az összevonás, hiszen mindegyik téma hozzád kapcsolódik, nem fog kilógni egyik írásod sem.
    Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsi!
      Nagyon köszönöm. Az az igazság, hogy már nehezen tudtam követni, hogy mit hova és mit írjak, meg így látom értelmét... Már egy ideje gondolkodom rajta, csak nehezen tudtam megvalósítani, kellett rajta dolgozni egy kis ideig...

      Törlés