2024. január 6., szombat

A csodálatos halfogás

Lukács 5,1-10

Igaz történetünk a Biblia Lukács evangéliumának nevezett részéből származik. Lukács szerette Jézust, és azt akarta, hogy mások is ismerjék és szeressék Jézust. Az evangélium szó pedig „jó hírt” jelent! Igaz történetünk a Bibliából egy CSODÁLATOS személyről szól! 
Jézus egy tó partján áll, és tanít egy tömeget.
 
OLYAN sok ember vette körül, hogy Jézusnak nem volt helye. Jézus kinézett a vízre, és mit gondol, mit látott? Hajókat! Valójában két csónak. Az egyik egy Péter nevű halászé volt. Jézus beszállt Péter csónakjába, és onnan tanította az embereket.
 
Amikor Jézus végzett, azt mondta Péternek, hogy menjenek halászni! De Péter már egész éjjel halászni  próbált. És képzeld csak? Egy egész éjszakai halászat után Péter egyetlen halat sem fogott.
 
De mivel Jézus ezt mondta neki, Péter azt mondta, hogy újra megpróbálja. Így hát visszahajóztak a vízbe, és felkészültek a hálók kieresztésére.

 
És lefelé mentek a hálók, mélyen, mélyen, mélyen a vízben. És várták, hogy fognak-e halat.
 
De Péter nem csak három-négy vagy öt halat fogott. Péter SOK halat fogott! OLYAN sok hal volt, hogy megtöltötték Péter HAJÓJÁT! Egy másik csónakot hívtak segítségül, és AZT a csónakot is megtöltötték hallal!

És azok a csónakok ANNYIRA tele voltak hallal, hogy elkezdtek elsüllyedni! Péter elképedt. Korábban Péter nem tudott semmit fogni, most pedig két csónak tele volt hallal!

Igen! Mert Jézus valami Csodálatos dolgot tett, amire csak Ő volt képes! Jézus csodálatos!

A képek: http://freebibleimages.org 

Színezők, kézművesek, ötletek:






Jó beszélgetést és közös, izgalmas alkotásokat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése