2018. április 27., péntek

Virslis tarhonya

Van egy családi szállóige, vicc, szösszenet a tarhonyáról a családban. Zsófia kicsi volt, 3 éves körül. Történt egyszer, hogy ebédhez készülődött a család. Közben ez a párbeszéd zajlott le:


Anya (azaz én): - Kérsz tarhonyát?
Zsófia: - Igen, kérek tarfonyát.
Anya: - Nem tarfonya, hanem tarhonya, Hával!
Nimród: - Én is tarfonyát kérek, Hával!
:)

Azóta ez szállóige, és a tarhonya is egyik nagy kedvenc étel nálunk.
Elég gyorsan meg is van ez a finomság. Vega virslivel szoktam készíteni. És bár gyors és sokszor elkészítettem már, valahogy mindig kimaradt, hogy megosszam. És persze le sem fényképeztem még ezt az ételt. Nagyon gyorsan, kb. 30-35 perc alatt kész is vagyunk vele.




Hozzávalók:
1 csomag tarhonya (én a Lidl-ben veszem, mert nem készítek házit, és én szeretem, elégedett vagyok vele), olaj, víz, só, 4 szál  szójavirsli, (paradicsom, paprika, pirospaprika, hagyma)

1. A tarhonyát olajon sötétbarnára pirítom, mert nagy Őm úgy szereti, ha van színe. Megsózom, majd felengedjük vízzel. Nekem kell sózni, mert így is mindig minden sótlanra sikerül.
2. Fedő alatt mérsékelt lángon addig főzzük, míg az összes víz el nem párolog és a tarhonya meg nem puhul. Természetesen párszor jól átkavarjuk.
3. Ezalatt a virslikből a "szokásos módon" ezt úgy szeretem :) - pörköltet készítünk. A szójavirslinek nem kell sok, ott inkább a pörköltalapra kell jobban figyelni. Ez könnyen puhul, nem kell sokáig főzni, én nem is szoktam.
4. A megpuhult tarhonyához keverjük és melegen.
FONTOS SZEMPONT: Nyerset mindig együnk hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése