2020. november 28., szombat

Hálás vagyok #51.

Emlékeztek még a Hálás szombat című sorozatomra? Nagyon szerettem írni, mindig vártam az estéket, hogy miket tudok majd összegyűjteni, hogy később visszagondoljak arra, hogy mi minden öröm ért az életben, abban az évben, vagy abban a hónapban, esetleg azon a héten. Izgalmas volt, de aztán valamiért (valószínűleg a sok teendő, és kicsit az ellustulásom) is oka volt, hogy abbamaradt. De ismét megpróbálkozom!

Aztán pár hete az egyik kedves ismerősöm a Facebookon elindított egy kezdeményezést, hogy írjuk már le, legalább 3 dolgot, hogy miért is vagyunk hálásak (Köszi Timi!), és azon kaptam magam, hogy mennyire is hiányzott. Persze sokszor, amikor mentem az úton, vagy történt valami, akartam, hogy megjegyezzem a dolgokat, néha még a telefonommal kis kollázsokat is készítettem, hogy majd megosztom az élményeket, de aztán ez elmaradt. 

Most újra belelelkesedtem, és gondoltam, hátha... Folytatom a hálás szombat sorozatot, de inkább Apró örömök címet adnék neki, mert szerintem találóbb jelenleg. Egyébként sok mindennek tudok örülni. Az apróságoknak a legjobban.

♥ a gyerekeimnek, hogy szeretik az itthoni bibliai beszélgetéseket ♥ a ködös reggeleket, még ha később napsütéses is lesz az idő ♥ minden reggel munkába menni ♥ Dáviddal tanulni (ő az én kis autista gyermekem, akit nagyon szeretek) ♥ az iskola ablakából őszi fákat nézni ♥ macskát simogatni ♥ Ray cuki pofija ♥ Túró Rudit enni ♥ Anyósom madárteje ♥ töltött tojás ♥ őszi falevelek ♥ Mert macskából sohasem elég ♥ szeretem a munkámat ♥ Kata-napot ünnepeltünk ♥ Büszkeség és Balítélet, amiből sohasem elég ♥ a Covid-tesztem negatív lett :) ♥ házakat nézegetni a MarketPlacen ♥ büszke vagyok az Elsőszülöttemre ♥ izomlázam van, pedig nem sportolok, ami nem dicsőség, csak bezárt az uszoda. :( ♥ beszélgetni a gyerekekkel a Teremtésről, és hozzá kézművest készíteni  ♥ novemberi rózsát találni ♥ a macskánkból sohasem elég! ♥ meleg van, és fával fűteni jó ♥ egy új-régi sorozat: Célszemély ♥ mosolyogni látni az iskolában a gyerekeket ♥ barátnős beszélgetés, amire már nagyon szükségem volt ♥ pizzát sütöttem Férjnek ♥ kisfiam sok ötöst hoz haza

 

♥ Katával leveleket szedni a parkban (nagy rajongója a leveleknek) ♥ gyorsabban elaludni, mint Férj (ez elég ritka!) ♥ a kisfiú, akivel minden nap tanulok ma megdicsért: "Kezdő létedre nagyon jó vagy németből!" Kell ettől nagyobb elismerés? ♥ a gyerekekkel (az iskolában) hónapkorongot készíteni. Majd mutatom. ♥ Zsófival kettesben lenni itthon egy kis ideig. ♥ vasalni ♥ előkészíteni a könyvet, amit remélhetőleg olvasni fogok ♥ Csoki ♥ csendben ülni itthon egyedül egy órát ♥ keresztrejtvényt fejteni ♥ a tévében Sherlock és Watsont nézni ♥ habfürdőzés ♥ Zsófi egyedül volt itthon ♥ nézni, ahogy a gyerekeim játszanak és nevetgélnek együtt ♥ palacsintát sütni ♥ a kisfiú 98%-ra írta meg a matek dolgozatát, ami nagy boldogsággal tölt el ♥ azt érezni, hogy jó élni ♥ ANYUKÁM SZÜLETÉSNAPJA!!!

Remélem nektek is sok pozitív élményetek volt a héten! Ha van kedvetek, írjatok le belőle, hogy egymás örömei még örömtelibbé tegyék a napjainkat! Szép új hetet kívánok mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Az első pontod nekem is hatalmas hálaok. Így, hogy rövidebbek a nappalok, többször töltjük az estét bibliai történetek feldolgozásával. És egy másik hálaok az Alkotó Biblia blogod, sok jó ötletet merítek belőle. A gyerekek is nagyon élvezik. Pedig nincs könnyű dolgom, mert nem ugyanaz köti le a 3 és a 8 évest, de mindig találunk mindenkinek valót. :) Köszönjük! (És ezt már rég le akartam neked írni, de most a hálás bejegyzésed után egyszerűen nem tudtam tovább halogatni.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, köszönöm.
      Szívesen csinálom, engem is örömmel tölt el.

      Törlés