2020. november 10., kedd

Filmajánló - A szerelem hálójában

Nem olyan régen eszembe jutott a FILM, ami mindenekelőtt és mindenek felett Férjjel a kedvencünk. És persze ezer éve láttam már, de semmiképpen sem fogom kihagyni. Mindketten nagy filmrajongók vagyunk, és ez lett a mi közös, KEDVENC, ROMANTIKUS filmünk. Annál is inkább, mert amikor egy nyári táborban megismerkedtünk, pár hét múlva kaptam egy levelet. Levelem érkezett! Az a fiatalember írt, akivel a táborban egy asztalnál ültünk, akivel elgyalogoltunk Füzérre, ahol végigbeszéltük (vagyis állítólag én :) ) az utat, aki meglátott bennem valamit, és írt nekem. 

Számomra mindig is fontos volt a levelezés. Egész életemben leveleztem, lévén grafomán. És nekem fontos volt, hogy egy fiú írjon levelet, és jó leveleket írjon. Azok, akik nem írtak, úgy éreztem, hogy nem vesznek komolyan, de Férj tudta ezt. Nem tudatosan, hanem hiszen, hogy Isten által indíttatva. Isten sugallta neki, hogy írjon nekem, és már egy-két levél után (fél év után 100%) tudtam, hogy Ő LESZ Ő. Érzi ezt az ember, nem igaz? 

Egyébként nagyon romantikus volt. Még leveleztünk, úgy a régi módon. BÉLYEG, BORÍTÉK! Nagy élmény volt és nagy izgalommal járt, amikor vártad a másik levelét, hogy mikor hozza a postás, és hogy mit írt. A mai világban, az internet korában ez furcsa, mert ott pillanatok alatt jön a válasz.

Szóval, amikor láttam ezt a filmet, kicsit a sajátomnak éreztem. Nem voltunk hasonló helyzetben, de a hangulata és maga a film annyira, de annyira aranyos! 

Nem találtam meg a filmet sajnos fent a neten, ami igazán meglepett, de két aranyos részletet találtam. 

 

Nem lehet kihagyni a "Levele érkezett!" - érzést, a kihegyezett ceruzacsokrot, a metrózó pillangót, az ősz New Yorkot, a régi írógépeket, és a könyvszeretet érzését.








Történet:

Kathleen Kelly (Meg Ryan) a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox (Tom Hanks) megnyitja könyváruházát, ami korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené. A két magányos üzletvezető és harcias ellenfél éjszakánként NY152 és Shopgirl álnév alatt ismerkedik és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven egymásnak tanácsokat adnak és még egymásba is szeretnek. De eljön a nap, amikor fény derül kilétükre. 

Nézzétek meg, biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog nektek. Tom Hanks és Meg Ryan pedig nagyon aranyosak együtt. A kedvenc filmem tőlük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése