2021. február 22., hétfő

Miss Fisher rejtélyes esetei

 Nem olyan régen fejeztem be egy cuki kis sorozatot. De tényleg aranyos. 

Amúgy is nagy rajongója vagyok az 1900-as években játszódó sorozatoknak. Szerintem annyira érdekesek voltak a ruhák és szeretem az akkori zenei korszakot is. Szeretem továbbá, hogy a férfiak mindig (a többség) jól öltözött volt, mert hogy én nagy rajongója vagyok az öltönynek. Szerintem egy pasi szuper szexi tud benne lenni. A Férjemet is úgy szeretem, amikor szombatonként, ha gyülekezetbe megyünk, akkor öltöny van rajta. Mindig mondom is neki, hogy nagyon csini. :) 

Nem olyan régen pont arról beszéltünk Férjjel, hogy a régi idők emberei mindennek úgy megadták a módját. Kiöltöztek, ha boltba mentek, ha focimeccsre, ha kiléptek az utcára. Az apukám még mindig ilyen. Ha elmegy egy kenyérért, akkor sem munkás ruhába megy ki az utcára, hanem szépen, illedelmesen felöltözik. És ez olyan kellemes. Néha elnézem egyébként a mai embereket, hogy szakadt nadrágban, papucsban, vagy furcsa ruhapárosításban flangálnak az utakon. Azért ez is a tiszteletlenség valahol. 

Na, de vissza a sorozatra. Rátaláltam, és ajánlom mindenkinek: 

A Miss Fisher rejtélyes esetei egy ausztrál televíziós drámasorozat. 2012. február 24-én vetítették először az ABC csatornán. Egy ausztrál írónő, Kerry Greenwood regénye alapján készítették. A sorozat az elbűvölő magándetektív, Phryne Fisher (Essie Davis) életét mutatja be az 1920-as évekbeli Melbourneben.Annyira aranyos és magával ragadó volt. Még úgy is, hogy bár a főhősnőhöz képest (még most is) maradi elveket vallok bizonyos tekintetben (szabad szerelem, feminizmus, és hasonló), nagyon élveztem minden részét. És persze, hogy ott volt az izgalmas romantikus érzés is, és a szurkolás, hogy mikor jön már össze a jóképű felügyelővel. 

Jó kis párost alkottak végig, az egész sorozatban.

A szereplők a történetben. 

Mindenesetre szeretettel ajánlom, igazán jót fogtok szórakozni, ha megnézitek. Én nagyon szerettem ezt a sorozatot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése