2021. február 11., csütörtök

Bruschetta

 Amikor nézed a Julie and Juliát, és a főszereplőt látod, hogy ilyesmit készít, akkor te is késztetést érzel. És azért is, mert szereted. :)

És bár nincs itt a paradicsom szezonja, azért nálam ez az a zöldség, amikor nem számít. Mert mindig, minden évszakban, minden alkalommal jól jön, és meg tudom enni.

Hozzávalók:

  • 1 bagett vagy Erzsébet kenyér
  • 50 dkg  érett paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A bagettet szeleteljétek vastag szeletekre. A paradicsomokat és a lila hagymát alaposan mossátok meg és csepegtessétek le, majd egy zöldségekhez használt vágódeszkán kis kockákra aprítsátok fel a paradicsomot. Tegyétek át egy egy tálba és a lila hagymát is aprítsátok fel, majd adjátok a paradicsomhoz. Kevés olívaolajjal keverjétek össze, sózzátok és borsozzátok.

A bagett szeleteket pirítsátok meg: vagy kettesével kenyérpirítóban, vagy egy rácsra helyezve több szeletet a sütőbe is betolhattok és grill fokozaton barnára süthetitek. A meleg pirítósokat dörzsöljétek be fokhagymával, majd minden szeltre kanalazzatok a hagymás paradicsomból.

Langyosan tálaljátok! Ha szeretitek, akkor friss bazsalikomot is tehettek rá.(Már akinek van cserépben.) 

Nyáron a legfinomabb, amikor saját paradicsomod van, és olyan illatos, hogy csak na! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése