2022. március 2., szerda

Kihívás - Növények életben tartása!

Én nem tudom, hogy nálatok hogy működik, de engem valamiért a növények nem szeretnek. Pedig nagy rajongója vagyok a természetnek, a fáknak főleg, és minden alkalommal rácsodálkozom a természet szépségeire.

De amikor a szobanövényekről van szó, nos, akkor azok nálam valahol eltűnnek, tönkremennek... nem bírják a strapát. Mondjuk nem is vagyok nagy kertész e tekintetben. Elfelejtem locsolni őket meg ilyesmi, ami ugye nem ártana egy növénynek. Így itthon nincs is túl sok zöld növényünk. 

A legjobban az AloeVerát szeretem, mert azok megmaradnak. :) De tényleg. Amikor még Nyíregyházán laktam, az anyukám, aki virág-mániás, és az anyósom is az, de ez csak egy félmondat volt most, szóval úgy gondolta, hogy telerakja a lakásomat virágokkal. Nem volt túl jó ötlet, mert nem bírták nálam. De voltak kaktuszaim, amik igen. :) 

Most azt határoztam el, hogy megpróbálok életben tartani néhány növényt. Ha sikerül, akkor nagyon büszke leszek magamra.

Egyszer, mielőtt még férjhez mentem volna, egy lelkész azt mondta nekem, hogy az alkalmas feleségnek, akinek életben maradnak a növényei és egy kis állata. Nekem egyik sem volt a lakásban :), mégis elég jól elboldogulok azt hiszem. :) Nem gondolnám, hogy van összefüggés, de azért mindenképpen érdemes elgondolkozni rajta. 

Mindenesetre, ha jutok valamire ez ügyben, beszámolok róla. :)

Szurkoljatok!

Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel? Gondolom nektek szépek a növényeitek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése