2022. április 13., szerda

20. Lomtanítás - Gyertyák

Ugye észrevettétek, hogy a melléklet 30 napos lomtalanításról beszél. Na, mivel nekem erre nincs időm, főleg mostanában, ezért örülök, ha egy-egy nap elvégzek valamit :) És amikor lesz egy kis időm és energiám, akkor megosztom. :) Nem is mindig mindent sorban végzek, de ugye ez csak egy segítség a számunkra. 

 

Régebben jobban gyertyásak voltunk. Amikor még nem voltak gyerekeink, akkor többször gyújtottunk, mert romantikus. Amikor lettek, akkor nem, mert féltünk, hogy valami felgyullad, noha az én gyerekeim nem nyúltak soha semmihez sem, ami tilos volt.

De az az igazság, hogy szeretem a gyertyákat. Egy időben minden péntek este gyújtottunk, jelezve ezzel, hogy szombat van. Ez mostanában elmaradt. Kicsit a lelki életem is haloványabb lett, de mégis úgy vélem (már egy ideje gondolkozom rajta), hogy újra vissza kellene vezetni.  

 

Néha szoktunk csak úgy gyertyát gyújtani. A legjobban a gyerekek azt élvezik, amikor nincs áram, és akkor gyertyafénynél fürdünk. Nekik ez nagyon izgalmas.

 
Az évek alatt sok gyertyát összegyűjtöttem, de aztán valahogy elfogytak. Már nem sok van. Néhányat megtartottam. A jobb alsó sarokban pl. van két kávéscsészés gyertya. Nem kávézok, de annyira cuki. Ezt még az esküvőnkre kaptuk, és megtartottam. :) 
 
Nekem a gyertyáim a szakácskönyvekkel együtt vannak. Nem túl sok maradt, átválogattam őket. Még olyan is van, amelyek az esküvőnkről maradtak.  Úgyhogy ha a szakácskönyveknél ezt a képet látjátok, ne lepődjetek meg nagyon. :)

Ti hogy vagytok a gyertyával?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése