2022. április 6., szerda

2. Számítógép, digitális képek

 Nagyon szeretem nézegetni a régi fotókat, mindegy, hogy papír alapúak vagy digitálisak. A gyerekeimmel szeretünk nosztalgiázni együtt. Amikor kicsik voltak és megszülettek a kedvenc téma nálunk, de én szeretem nézni a friss képeket is. Látni, ahogy felnőnek, ahogy alakulnak. ÉN amúgy is hajlamos vagyok MINDENT IS megörökíteni. 

Néha a családom ki van emiatt akadva, hogy szinte mindent lefényképezek, de ugye sohasem lehet tudni. :)

A rendszerezés részét is szeretem. Most is benne vagyok egy ilyen folyamatba. Összegyűjtöttem a gépeken lévő összes képet, és rendszerezem. Általában Év, Hónap szerint szoktam. Ha több kép készül egy nyaralásról vagy táborról, akkor annak egy külön Mappát készítek, és úgy adok neki címet. Szeretek az ilyesmivel elmolyolni. 

Minden nap egy kicsit szoktam pakolgatni, mert elég nagy a mennyiség. Mondjuk ez nem napi 15 perc, de érdemes napi 15 percet foglalkozni vele! Úgy tűnhet minden egyes nappal, hogy jól halad a munka. :)

Amikor anyukáméknál voltam, (ez a hosszú hétvégét jelenti) nem jutott idő az írásra, pedig mindig szokott. De máshogy alakul a helyzet. Viszont a képek és a rajzaim rendszerezésére (mert abból is van sok - mármint amit a gyerekanyagokhoz rajzoltam) a közös tévénézés mellett is ment. A gyerekek élvezték. Nekünk nincs tévénk, vagyis van, csak nincs benne adás. :) Anyukámnál pedig volt a Spektrum Home nevű adó, ahol a legjobban azt szeretjük, amikor az iker fiúk házakat vesznek és újítanak fel.

Nagyon szeretjük. Nimródnak nagy kedvencei.

Mindig úgy rendszerezek, hogy közben más is történik körülöttem.

Jó dolog a fényképnézegetés, mert újra át lehet élni, ami történt. És ami boldoggá tesz. 

Ti szoktatok ezzel bíbelődni, hogy rendezgetitek a fotókat?

1 megjegyzés:

  1. Igen, éppen egy ilyen folyamatban vagyok. Én is mindent meg akarok örökíteni, ahogy te is. Jo nézegetni a képeket.

    VálaszTörlés