2022. május 12., csütörtök

3. Lomtaníntás - Ékszerek

 Mondjam azt, hogy ez a kategória is gyors volt? Mert tényleg. 
 
Ez aztán végképp nincs nekem. Vagyis vannak valahol eltéve, de azok a régi dolgaim, amihez leginkább az anyukám ragaszkodott, amikor fiatal voltam. Még megvannak, de nem hordom őket. Úgy gondolta, hogy minden ballagásra, vagy valami fontos eseményre ékszert vesz nekem, de már akkor sem értettem, nem szerettem, soha nem is hordtam. Ma sem  hordom.
Még a jegygyűrűmet sem. Egy darabig hordtam, és büszkén viseltem is, de mivel egy idő után azt vettem észre, hogy zsibbad a kezem tőle, levettem. Rájöttem, hogy nem a karikagyűrű tesz hűségessé és szerelmessé, hanem a döntés a fejemben és a szívemben. Férj sem hordja, neki a munkája miatt. De ettől még a szerelem nagy. :)

Más ékszereim nincsenek.

Egyszer, a gyerekeim készítettek nekem az oviban nyakláncot, amit egy darabig viseltem. Mostanában eszembe jutott, hogy lehet, hogy vásárolnék valahol tűzzománc nyakláncot, valami macskásat, mert az tetszik nekem, de még nem jutottam oda. Ha esetleg tudtok valami jót és szépet javasolni, szívesen veszem. :)

Kb. 30 éve nem hordok órát. Nem szeretem. Soha sem szerettem. De most kaptam Férjtől egy okos órát, amit azért szeretek, mert tudom, hogy mennyi mozogtam, és méri az alvásomat is. Erre jó. Meg az iskolában tudom, hogy mikor csengetnek. 

Szeretem, ha szabadon vannak az ujjaim, a kezem, a nyakam. Kivéve nagymamám kendőjét, amit sálnak használok. Ez a kötődésem felé. Persze nem nyáron, hanem tavasztól őszig. :) Úgyhogy ezt a napot gyorsan kipipáltam. :)

És ti?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése