2022. június 6., hétfő

23. Lomtalanítás - Elemek

Persze, sokszor mondjuk, meg tanítjuk is a gyerekeket arra, hogy vigyázzanak a környezetükre, meg figyeljenek oda! Ne szemeteljenek, gyűjtsék szelektíven a dolgokat, ami jó dolog. Ezeket mi is tudatosan csináljuk itthon, meg egy-két dolgot, de nem hangoztatom, hogy én aztán nagy környezetvédő lennék. Nem vagyok.

Ültetünk fákat itthon, meg az iskolában. Ha túrázni megyünk, nem szemetelünk, nem dobjuk el az ételt a szemétbe, mert valaki biztos megeszi. Összegyűjtjük a papírokat, és elvisszük az iskolába, ha papírgyűjtés van. A flakonokat is összegyűjtük. Mi flakonozók vagyunk, és nem utántöltők, bocsi! :(

Nos, az elemek olyan dolgok nálunk, amik vannak, de mégsem. Majdnem mindenbe az kell már manapság, de már egy ideje arra figyelünk, hogy nem elemet veszünk, hanem akkumulátort, amely tovább és jobban bírja. De persze, az esetleges elemeket összegyűjtjük, és elvisszük az arra kijelölt helyre. Amíg a gyerekek oviba jártak oda, most az egyik bolt gyűjtőjébe visszük el. De nálunk ritkán gyűlik össze sok elem.

    Zacskóba gyűjtjük őket, majd egy idő után elvisszük a kijelölt helyre. Sokáig az             óvodába hordtuk, most van az iskolában és boltoknál is. Nem túl bonyolult feladat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése