2022. június 2., csütörtök

MILÁNÓI MAKARÓNI, sokadjára

Mert nálunk ez a Jolly Joker étel. Mindenki szereti étel. Ami ritkaságszámba megy. De tényleg. Olcsó, és gyorsan elkészíthető. És szerintem párszor már meg is osztottam. Mert ez az étel, amit nem lehet elrontani, és mindig beválik.

Hozzávalók: 1 zacskó szójagranulátum (régebben kockát használtam, és húsdarálón ledaráltam, mert jobb az állaga, de mostanában nincs erre időm, teljesen jó a granulátum)
1 üveg paradicsomsűrítmény, ami lehet saját, vagy bolti. Az Aldiban remek a bazsalikomos paradicsomos szósz. :)
1 fej hagyma,1 teás kanál pirospaprika, tengeri só, olaj, oregáno, bazsalikom, 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítése: A szóját megfőzzük, majd hideg vízben átmossuk, és kicsavarjuk. A hagymát lereszeljük, olajon megpirítjuk, beleszórjuk a pirospaprikát. Picit sütjük benne, aztán beleöntjük a paradicsomos szószt, amivel, ismét felsütjük és hozzáadjuk a  szóját. Én beleteszem még a fokhagymát és ha kell még egy kis oregánót és bazsalikomot. Ízesítjük, és vízzel felengedjük, kb. 20 percig főzzük. (Ha zaftosabban szeretjük több levet hagyjunk rajta, ha nem, főzzük el róla.) 
A tésztát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, leszűrjük és összekavarjuk az elkészített szójával.

A családom így is szereti, meg úgy is, hogy egy kiolajozott tepsibe beleteszem az összekevert szójás-tésztás ételt, aztán ráreszelem a sajtot, és megsütöm. Ez a főkedvenc ételünk.

 

4 megjegyzés:

  1. Finom lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Valamikor minden filmet megnéztünk a férjemmel a moziban. Aztán a mozi bezárt, a filmek színvonala is változik. Nézelődtem nálad ötletet keresve. Meg is néztük a Good Sam-et. Nagyon tetszett. Kösz, hogy fáradsz a blogoddal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Sajnos nincs annyi időm rá, mint szeretném, de azért néha-néha megjelenek a saját oldalamon. :)

      Törlés