2022. szeptember 29., csütörtök

Versek Zeneszárnyon Kautzky Armanddal

Ezen a hétvégén Bornapok vannak Móron. Én általában nem szeretem ezeket a napokat. Nem lehet közlekedni, túl sok ember van és mindenki bulizni és inni jár ide ilyenkor. 
Általában itthon töltöm a Bornapokat, mert nincs kedvem a tömegben mászkálni, noha sok érdekes és kultúrális rendezvény is van. Úgy éreztem, hogy idén kivételt teszek, és kilépek a házamból. A családból senki nem akart velem jönni, de engem ez nem zavart. Simán elmegyek bárhová egyedül. Nem szoktam unatkozni sehol. Mindig találok valakit, akivel lehet beszélgetni. :)
 
De most, ma kivételt tettem. A programban szerepelt egy Versek zeneszárnyon című előadás, ahol Kautzky Armand, igen, igen,  igen!!!! és Farkas Izsák hegedűművész vitt el minket egy különleges utazásra.
Amikor megláttam Armand nevét, tudtam, hogy mennem kell. Az egyik kedvenc hangom. 
 
Alapvetően rajongó típus vagyok (és ezt már írtam többször), de most is így voltam vele. Ahogy szavalt, az valami különleges volt, felemelő és izgalmas. Szeretem a verseket, és szívesen is hallgatom, ha jól mondják. Petőfit még nem hallottam így szavalni senkit! Különleges volt.

Szívesen hallgattam volna csak őt magát, ahogy beszél. 

De nagyon jó volt mellette a fiatal Farkas Izsák, aki 2010-ben végzett hegedűművészként, azóta hangszerével, elektroakusztikus eszközökkel és performanszaival a zene fogalmi határainak tágításán dolgozik. Nagyon érdekes volt. 

Nagyon tetszett nekem. Jó, hogy elindultam. A hétvégére még bátrabb szeretnék lenni. Lehet, hogy egy nagyobb koncertre is ellátogatok. Ha így lesz, beszámolok róla. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése