2010. augusztus 2., hétfő

Rend a lelke mindennek

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok a rendrakással, de én mindig küzdök vele. Nem vagyok rendmániás, soha nem is voltam. Szeretem a tisztaságot, meg a friss illatokat. Szeretek mosni is. Kati barátnőm mindig mondta nekem: "Tudod, a mosónők korán halnak..." - de tudom, hogy csak irodalmi vénáját fitogtatta, lévén matek-kémiás. :) Most is megy a mosógépem.
De a pakolás. Amikor már úgy érzed, hogy minden a helyére kerül, akkor kiderül, hogy még mindig nincs elég helyed. Én most úgy érzem. Nem tudok hova pakolni. Ugyanis kaptunk sok-sok-sok-sok- rengeteg ruhát barátoktól a két gyerek számára. És most itt állok 5 zsák ruhával és nem tudom mit tegyek vele. 

Már egyszer megoldottuk a nehéz ügyet, készített a nagy Őm egy faltól-falig szekrényt, amibe sok minden elfér. És ez tényleg így van, de még mindig nem elég nagy a hely. :)
Lomtalanítani is megpróbáltam, és próbálok folyamatosan, az talán segít. De ilyenkor szembesül az ember azzal, hogy kicsi a ház, amiben él. Vagy csak túl sok holmija van?

Azon gondolkodtam, miért vagyunk mi ilyen gyűjtögetők. Mindent megtartunk, hogy jó lesz valamire. Egy időben én is ilyen voltam. Minden apró rajzot és kütyüt megtartottam, mondván emlék, meg felhasználható meg ilyesmi... Őrizgettem, néha nézegettem, elolvasgattam, nosztalgiáztam meg ilyesmi, de már nincs időm ilyesmire. Amikor összeházasodtunk, már akkor nekiálltam szelektálni, és kidobálni dolgokat. Ezt azóta is teszem. Persze, drága édes Őm is gyűjtöget. Ő mindenféle műszaki dolgot, csavarokat, apróságokat, hogy ez egykor milyen kincs lesz. Persze a házban nem tartja, mert tudja, hogy ilyenkor kidobom őket :) Inkább elviszi a "kucikjába", ahogy hívjuk.

Zsófi is szeret pakolni. Persze, próbáljuk arra tanítani, hogy elpakoljon maga után, ez nem könnyű egy 2,5 éves gyereknél. Lehet, hogy neked olyan gyereked van, akinek egy szóra elpakol. Hú, de irigyellek!
Magamat is rendben és kordában kell tartanom. Most belefogtam egy olyan programra, ami nagyobb rendszerességre tanít, odafigyeltet dolgokra. Nekem nagyon tetszik. Íme a link: http://charmed.animehq.hu/blog/flylady-program/
Én nagyon élvezem. Elvileg már a sokadik napnál kellene tartanom, de nem tudok ilyen gyorsan haladni. De már az is haladás, ha sikerül elmosogatni estére. :) Még akkor is, ha este fél 11 van. 

Ezért most, miután az én drága kisfiam elaludt, a nagylányom pedig a mamát boldogítja, belefogok a nagy munkába, a pakolásba. Szurkoljatok nekem! 

Egyébként pedig: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése