2014. március 14., péntek

Lila brokkoli

már pedig van.

Pár napja a MTV2 adásában ráakadtam egy műsorra... Nem igazán vagyok nagy tévéző, de a riportműsorokat, a beszélgetős adásokat, vagy az ismeretterjesztő témájú műsorokat szívesen megnézem. És a főzős műsorokat is szívesen megnézem. Szeretem nézni, ahogy más főz, főleg, ha olyan érzésem van közben, hogy akár én is lehetnék :)

Nagyon kedvelem Jamie 30 perces kajái című műsort, még az sem zavar, ha húsok készülnek benne. Én nem olyan vega vagyok, aki rosszul lesz attól, hogyha húst lát. Nem szívesen fogom meg, és nem szívesen készítem el, de szoktam a szüleimnek, rokonoknak, ha eljönnek hozzánk.

Viszont a nagy kedvencem a River Cottage, és Hugh Fearnley-Whittingstall, akié ez a jó kis tanya. Nagyon élvezetes követni azt, hogy mi minden történik a farmján, és hogy hogyan igyekszik állatokat tartani, vigyázni a földjére, stb. 
Egy alkalommal arra hívta fel a figyelmet, hogy hogyan kellene helyesen tartani azt a sok-sok tyúkot, ahogy jelenleg tartják, és hogy milyen következményei vannak ennek.
Még jelszava is volt, ami Férjjel azóta szállóigévé vált: Chiken Out!



Szerintem nem kérdés, hogy melyik jó a tyúknak! Meg az embernek is!

Egyszer ráakadtam erre: River Cottage. Ráadásul Hugh készített egy olyan sorozatot, ahol vega ételeket eszik és főz. Férjjel meg is néztük. :) Nagyon kedvelem azt a stílust, ahogy és amit ő képvisel. Tudom, hogy Hugh nem vega, de a szándék, hogy egy szakács, vagy ilyen kaliberű ember ezzel szóba áll, nagy elismerés a részemről.

A lényeg, a lényeg, hogy egyik nap (azt hiszem szerdánként van valamilyen műsora) újra elkaptam egyet. Abban éppen lila brokkolit próbált népszerűsíteni.



Nekem, mint brokkoli-rajongónak nagyon felcsillant a szemem, és rá is pillantottam nagy Őmre, de aztán láttam, hogy nem kell belelkesednem. Ő ugyanis nem az a típus, aki az újdonságokat szereti. A sárga paradicsomot sem eszi meg, mert szerinte a paradicsom piros. Miért gondolnám és várnám, hogy a lila brokkolira vevő lesz, mikor a sima zölddel is problémái vannak. Meg úgyis mindig én eszem meg :)
Mondjuk ültetni nem fogunk, mert már próbálkoztunk karfiollal és rendes brokkolival, és az sem jött be nálunk. Az állítólag egy külön tudomány.

Emlékszem, hogy egyszer valamikor valamelyik Vacsoracsatában a lilakrumpli volt a nagy kérdés, ti. hogy létezik-e. Már nem vagyok meglepve. Én mindenesetre kipróbálnám, megkóstolnám.

Ti ettetek már lila brokkolit?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése