2014. március 6., csütörtök

Milyen vagy Istenem?

Biztosan ismeritek  Miklya Zsolt - Miklya Luzsányi Mónika: MILYEN VAGY ISTENEM? című munkáltató füzetét, amelyet 9-12 éveseknek írt. Különlegesen jó anyag.


Hogyan beszéljünk Istenről, hogy ne csak elprédikáljunk gyermekeink feje fölött, hanem életük részévé is váljon az Isten-ismeret? Ebben segít ez a munkafüzet, amely Mary E. Erickson: "Milyen Isten?" című könyvének élettémáira épül. Istent megismerni saját kijelentésén, az igén keresztül lehet.
A kiindulási alap tehát mindig egy-egy igei hasonlat, leginkább az Ószövetségből. Isten olyan, mint a pásztor, az eső, a kertész... A hasonlatokat először konkrét szinten értheti meg a gyermek, majd további ismereteket szerezhet a témával kapcsolatban, hogy aztán még mindig konkrét formában alkalmazza azt. Együtt használhatja az eszét és a kezét, alkothat és alakíthat ő maga is. Ezután kikeresheti az igéket a Bibliából, kérdések és feladatok segítségével lehetőséget kap a feldolgozásra és az alkalmazásra. Az ószövetségi igétől eljuthat az Újszövetség üzenetéig, az Evangéliumig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése