2014. március 19., szerda

13 mondat, amit egyszer ki kell mondanod

Nem igazán vagyok amolyan megmondogatós, beszólogatós fajta. Sőt, ellenkezőleg! 

Ha nekem valaki beszól vagy megjegyzést tesz, akkor abban a pillanatban nem tudok mit válaszolni, nem tudok csípőből tüzelni. El kell telni egy kis időnek, amikor eszembe jut, hogy "mit is kellett volna mondanom akkor, amikor XY ezt és ezt mondta." És nem csúnyát vagy ilyesmit, csak valami praktikusat, odaillőt, hogy nehogy úgy gondolja, hogy a Nagyképűség és a Bunkóság kifizetődő. De már valószínűleg így és ilyen maradok. 
Mindegy. Olvastam valahol ezt a 13 mondatot, és gondoltam, megosztom Veletek.

1. Tudod mit? Akkor most vágj olyan frizurát nekem, amilyet csak akarsz! - Ezt én többször mondtam az egykori, otthoni, régi fodrászomnak, mert eléggé megbíztam benne. Én meg ritkán járok ilyen helyekre, és ő mindig tudta, hogy mi áll jól nekem. Úgyhogy engedtem. 
2. Legközelebb neked kell hívnod, ha látni akarsz, én többet nem jelentkezem. - Olyan ember vagyok, aki nem szakít meg barátságokat. Soha. Én az utolsó percig próbálok küzdeni a barátságaimért. Ha engem nem akartak látni, vagy nem jelentkeztek, azt is nehezen fogadtam el, és még most is nehezen fogadom. Nem vagyok egy vitázós, konfliktusba keveredő, bántó természetű ember. Van, hogy be-besikerül egy-egy rossz mondat, de azon tovább tudok lépni. Értsd: bocsánatot kérek. Én még ezt a mondatot soha életemben nem mondtam ki. Remélem, hogy nem is kell!
3. Köszönöm, keményen dolgozom azért, hogy ilyen karban legyek! - A dicséret kinek nem esik jól? Mi nagy Őmmel sokat szoktunk nevetgélni azon, hogy kinek vastagabb a combja :), de ettől függetlenül tényleg keményen dolgozom, hogy jó karban legyek. Konditeremre vagy különböző mozgásformára nincs időm elmenni. De majd ha Kata nagyobb lesz! És ezt én komolyan mondom, mert én szoktam járni ilyen helyekre, nem vagyok halogatós vagy időhúzós. Pl. elhatároztam, hogy amikor már bátran egyedül tud maradni Apával, amikor már nem cicizik, akkor el fogok járni ÚJRA úszni! :)
4. Nyertem!!! - Ezt a mondatot leginkább anyukáméktól szeretném hallani, akik Lottóznak. Én ugyan nem, mert nem hiszek sem a Szerencsejátékban, sem a Szerencsében, de jó poén, hogy minden szombaton viccből el szoktuk költeni az aktuális lottónyereményt :)
5. Hagyjátok csak, ma mindenki a vendégem volt. - Ezt egyszer mondtam. :) Amikor még Nyíregyházán éltem, és a női munkatársaimmal minden héten egyszer elmentünk bowlingozni. Az volt az amolyan levezető sportunk. Az utolsó közös alkalom volt az én úgynevezett leánybúcsúm. És akkor úgy gondoltam, hogy az a tisztességes. Kaptam tőlük mindenféle jó és aranyos ajándékot, én pedig meghívtam őket egy pasi nélküli, vidám ereszdelahajamat hepajra!
6. A nászutas lakosztályt kérjük. (még ha épp nem is esküvő után vagyunk...) - Hú, egy ilyen mondatot szeretnék mondani. Amikor majd a gyerekek kicsit nagyobbak lesznek, és le lehet őket adni a mamákhoz :), akkor elmegyünk valami jó kis helyre, és miénk lesz egy ilyen egy hétvégére :)
7. Akkor most irány egy fantasztikus sziget, jön két hét önfeledt nyaralás! (...vagy Marrakech?!) - Én nem igazán vágyom szigetre.Bár nagy Őm vágyik Görögországba - egyszer talán elmegyünk. De most nyáron nekünk is jön 2 hét önfeledt nyaralás BÓZSVÁN! (kép alul!) Bibliatábor, ahová idén Családos táborba és Új kezdet (egészséges életmód és túratábor) megyünk! Már nagyon várom!!!
8. Nincs rajtam bugyi... - Ez vicces mondat. Az ember ilyet a férjének mond. És miért ne mondaná néha?
9. Akkor én a homárt kérném. (de lehet, hogy inkább kaviárt) - Ez én biztos nem mondom, mert ugye egy vega nem eszik ilyesmit. De húsevő koromban sem mondtam volna, mert akkor sem bírtam azokat az állatokat megenni, amik a vízben voltak.
10 Tádám! Ez a nyaralás/dizájner táska/egy évre szóló masszázsbérlet az ajándékod, anyu. - A masszázsbérlet érdekelne a legjobban :)
11. Örülök, hogy ennyire ízlett a többfogásos vacsora, én főztem- Ezt meg szívesen elkészíteném! 
12. Nem én vagyok a hibás, hanem te! - Nem tudom, hogy ez egy helyes mondat. Nagyon könnyen mondjuk ki alapvetően. Szerintem. Már a gyerekek is mutogatnak egymásra többször, többet. Mi felnőttek is nagyon jók vagyunk ebben. És szerintem hibákat keresni tudatosan és vádolóan nem helyes!
13. Rendben akkor a ruhát, a cipőt és a kabátot is elviszem. (hm...- Igen, ezt mondanám néha-néha :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése