2015. szeptember 1., kedd

Örömhír számomra...

Ezzel eldőlt és már biztos...

Tanítani fogok. És Hittant!!!!
Nagyon boldog vagyok, és nagyon vártam ezt az alkalmat és lehetőséget!
Persze a dolog menete nem olyan egyszerű, de mit nekem akadály!!! :)

Az történt, hogy múlt héten pénteken felhívott a lelkészünk, hogy itt Móron, az egyik iskolába beiratkozott egy család, akik adventista hittant szeretnének tanulni. A család külföldön élt, de ezt szeretnék, hogy szervezetten tanulhassák ők is, ha már van erre lehetőség.
És mivel én itt vagyok Móron, meg még van is valamiféle papírom is róla, meg szeretem csinálni és szívesen is vagyok gyerekekkel... hogy nem vállalnám-e...

Hát persze!
De aztán egész éjszaka (nem is aludtam) járt az agyam, hogy mi lesz, hogy lesz,... 10 év kimaradt, ráadásul itt van Kata, aki még nem jár oviba, és meg kell oldani azt a néhány órát.
Nem sok óra ez, nem is mertem volna bevállalni máshogy, de reméltem és gondoltam, hogy anyósom fog segíteni. Alapvetően sokat segít és rendes, de ha hitről van szó és Istenről, akkor eléggé keménnyé és ellenségessé válik. Elég gúnyos szokott lenni e tekintetben... Úgyhogy nem volt túl meggyőző, hogy vállalja-e Katát erre az időre. Persze, általában szokta, csak jobban esik a lelkének, ha kicsit dünnyöghet.

Szóval, izgatott vagyok. Igaz, még nincs tankönyvem, nem is tudom mi hogy lesz, meg hova fogok menni, mit hogyan fogok megoldani, de én szeretem a kihívásokat, úgyhogy jó lesz. Már nagyon várom!

Igyekszem majd beszámolni az élményeimről, a tapasztalataimról, és ha ügyesek leszünk (azért leginkább tinédzserek vannak közöttük), megosztok egy-két ötletet is, amit sikerül megvalósítanunk.

És ha már így alakult, akkor úgy döntöttem, hogy Zsófiát is beíratom hittanra magamhoz :) Hát nem jó ötlet?
Eddig erkölcstant tanult, amit nagyon szeretett, de ha már van lehetőség rá, akkor csinálom neki is. Vele sok jó dolgot fogunk csinálni, - ezt már előre látom és tudom! :) - és azt is nagyon várom. Vicces helyzet ez, hogy iskolai alkalmon tanítom a gyerekemet. Persze, itthon is csináljuk, de az olyan más.


Emiatt az izgalmas kaland miatt megváltozik majd az itthoni életem is :) Rendszeresség, odafigyelés, időbeosztás tekintetében.
Eléggé várom, de azért izgatott is vagyok...
Mindenképpen mesélek! Ti pedig szurkoljatok nekem!!!

5 megjegyzés:

  1. Jaj de jó! Nagyon örülök! Akkor majd értekezünk, és várom a beszámolókat! Mi holnap kezdjük az ovit, remélem ismét találkozunk reggelente!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, de azért kicsit izgulok, mert könyv és tanmenet nélkül, 10 év kihagyással ... Ráadásul a gyerekek külföldről jöttek haza, úgyhogy van amelyikőjük nem is tud rendesen magyarul... A hab a tortán az, hogy holnap kezdek. Hát, erre szoktam mondani, hogy innen szép nyerni :) :)

      És igen, mindenképpen értekezünk majd! Úgyis lesz egy csomó kérdésem...

      Törlés
  2. Nagyszerű!!! :D Már itt volt az ideje, hogy beolajozd magad! 10 év! Tényleg ennyi idő eltelt? Sok áldást a tanításhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Izgatott is vagyok. Majd mesélek. Még az a jó, hogy 1-1 gyerek jut egy órára. Alapozásnak ez nagyon jó :)

      Törlés
  3. Jajj,de jó! Gratulálok! :)

    VálaszTörlés