2015. október 27., kedd

Vegaságom nagy kérdései 2.

Vegának lenni jó, Én szeretem, izgalmas és különleges.
Vega vagyok, és nem vegán. Bár szívesen eszem vegán (tej, tojás mentes) ételeket , de én magam nagyon szeretem a túrót, a sajtot is, a családom gyermektagjai meg a tejfölt, és a tojást pedig a süteményekhez használom szívesen.

Éppen ezért döntöttük el annak idején, hogy tyúkokat hozunk. Erről itt már írtam.
Ígéretet is tettünk nekik, hogy itt nálunk csak végelgyengülésben fognak meghalni, kést nem látnak sosem. Ehhez méltóan is élik az életüket. Megsimogathatók (bár az utóbbi időben a gyerekek kicsit többet játszanak velük üldözős jeleneteket :) ), kedvesen eléd jönnek, félrehajtott fejjel, várják, hogy adj nekik enni... Olyan cukik.

Gyerekkoromban is szerettem nézni a tyúkokat. A kacsák voltak a kedvenceim, most is, bár nekünk nincs. :(
Nagyon szép a tojásuk és a sárgája is. De Tekláék (a Csajok) boldogok és boldogon élnek.

Emlékszem, egyszer anyósomhoz mentünk, és vett húst a boltból. Rá volt írva a csomagolásra, hogy "boldog csirke".
Kérdem én, hogy mitől boldog egy csirke? Önként adja az életét azért, hogy mi egészségeset, biot együnk? Persze, tudom, hogy miért, ez amolyan költői kérdés volt!!!

Itt van a másik nagy kérdésük, bár inkább ezt megállapításként szokták mondani:
2. Ó, vegetáriánus vagy? De jó. Én is kevés húst eszem. Akkor is leginkább csak csirkét.

Ez persze aranyos, de kicsit magyarázkodásnak tűnik. Olyan érzés, hogy hát jó az, amit csinálsz (közben meg lehet azt gondolja "denemnormális"), miközben megpróbálja megmagyarázni, hogy nem is olyan rossz az, amit ő tesz.
De nem az. Csak nem kell magyarázkodni. Szerintem.
Egy csirke sosem lesz boldog halott, hogy én boldog biot ehessek...
Ráadásul úgy érzem, hogy a barátaimat, akit nevelgetek, etetgetek, nevén nevezek (még akkor is, ha nekem mindegyik Tekla), nem szívesen tenném a tányéromra. Haszonállat, ez rendben van, adja csak ide a tojást, én meg finom sütiket készítek belőlük (mert magában, célirányosan tojást ritkán eszek).


De az én Tekláim így érzik jól magukat. És olyan cukik!!!!
És megígértem nekik, hogy végelgyengülésben fognak meghalni. Az ígéret pedig szép szó! - ezt már a Forrest Gumpban is megmondták...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése