2015. november 26., csütörtök

Mert egy gyermek születik nekünk...

Ha még nem mondtam volna elégszer :), akkor most elmondom ÚJRA, hogy nagyon boldog vagyok, hogy hittant taníthatok. Bár én azt szoktam mondani, hogy nem hitet, hanem Bibliaismeretet tanítok, mert hogy a hitet nem lehet tanítani. De úgy megtanítani egy-egy történetet, hogy az jól megmaradjon, és meg is értsék a lényegét, a tartalmát, a mondanivalóját, és benne az Úr csodálatos erejét és hatalmát, nagyon nagy élmény.

Hamarosan meg fogom osztani azokat a feladatokat is, amit a többi gyermekkel készítettünk, mert tény és való, hogy amikor több gyerek van, nehezebb úgy beosztani az időt, hogy kézműveskedésre is legyen idő. 
Jelenlegi helyzetemben ezt Zsófia lányommal tudom megvalósítani. Vele amúgy is könnyebb haladni, hiszen sok történetet ismer a Bibliából, de azért jó, hogy újra és újra megerősíthetjük azt, hogy milyen az Úr jelleme, és hogy Jézus hogyan szeret minket.
Tényleg nagyon élvezem. 
Örülök, és hálás vagyok, hogy ezt csinálhatom, mert nagyon élvezem. (Ha nem mondtam volna még.)
Persze, nem mondom, hogy nem örülnék, ha több gyerekem lenne, mert sokkal motiválóbb, és jobban lehet haladni, mint mondjuk 1-2 gyerekkel, de nem vagyok telhetetlen, ennek a lehetőségnek is nagyon örülök.
Kicsit azért nehezebb, mert Kata miatt nagyobb szervezést igényel, és folyamatosan úton vagyok. 
De ez sem akadály! :)

Visszatérve, Zsófiával a múlt alkalommal Ézsaiás prófétáról beszélgettünk, hogy megjövendölte Jézus születését. Készítettünk feladatokat hozzá (majd szünetben talál lesz időm megosztani a feladatokat is), színezőt, de a kézművest mindig úgy próbálom megcsinálni, hogy látványos legyen, és megmaradjon. Élményben is és történetben is :)

Az alapige Ézsaiás prófétának ez a próféciája volt:


Olyan kifejezésekről beszélgettünk, mint a csodálatos, tanácsos, erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség fejedelme.
Aztán pedig készítettünk hozzá egy keresztet. Tudom, hogy születéstörténetre utal, de azt fontosnak tartom, hogy a gyerekek is tudatosítsák azt, hogy Jézus nem elsősorban megszületett, hanem életét adta értünk. Érte is.
Ezért készítettem ezt a rajzot. Lehet mozaikozni, belerajzolni a kis babát, de mi jelen esetben belemásoltuk az ige elejét, hogy kicsit az írást is gyakoroljuk :)


Aztán pedig készítettünk egy keresztet, ezt:

Rajzoltunk, majd kivágtunk egy keresztet, aztán ezzel a remek találmánnyal színes papírokból nyomtunk virág mintákat. Zsófia az ősz színeit kérte, így azokat választottuk ki. Aztán felragasztottuk.
Jó találmány ez! :)
 Hamarosan folytatom, és mutatom, hogy mit készítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése